Overslaan en naar de inhoud gaan

Groei Limburgse economie zwakt af volgens ING

Geplaatst opwoensdag 19 december 2018 - 11:06

In 2019 zal de Limburgse economie met 1,4 procent groeien. Dat is minder dan de groei van 2,1 procent dit jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het ING Economisch Bureau.

Lager dan gemiddeld
De verwachte Limburgse groei ligt ook lager dan het landelijke gemiddelde van 2 procent. Dat komt volgens de economen van de bank door de internationale onzekerheden. Limburg kent veel exportgerelateerde bedrijvigheid en heeft daardoor meer last van bijvoorbeeld dreigende handelsoorlogen dan andere Nederlandse regio’s.

Nedcar
Ook wordt de groei van VDL Nedcar minder. Dit bedrijf zorgde afgelopen jaren voor een sterke regionale economische groei. Daarnaast profiteert Limburg minder van de relatief sterke groei in de zakelijke dienstverlening. Ook nemen de bestedingen van consumenten af, als gevolg van de bevolkingskrimp.

Logistiek
Door de goede bereikbaarheid van de provincie, blijft de logistiek een sterk groeiende sector. De aanleg van de railterminal bij Venlo zal de regio Noord-Limburg nog interessanter maken voor logistieke bedrijven, verwacht ING.

Werkloosheid
Ondanks de rem op de groei zal de werkloosheid laag blijven. De Limburgse werkloosheid daalt tot 3,5 procent in 2019. Een verdere daling wordt volgens de bank lastig omdat er 'een onbalans is tussen de vaardigheden die de markt vraagt en die werkzoekenden bezitten.'

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen