Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Groei Limburgse economie zwakt af volgens ING

Geplaatst opwoensdag 19 december 2018 - 11:06

In 2019 zal de Limburgse economie met 1,4 procent groeien. Dat is minder dan de groei van 2,1 procent dit jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het ING Economisch Bureau.

Lager dan gemiddeld
De verwachte Limburgse groei ligt ook lager dan het landelijke gemiddelde van 2 procent. Dat komt volgens de economen van de bank door de internationale onzekerheden. Limburg kent veel exportgerelateerde bedrijvigheid en heeft daardoor meer last van bijvoorbeeld dreigende handelsoorlogen dan andere Nederlandse regio’s.

Nedcar
Ook wordt de groei van VDL Nedcar minder. Dit bedrijf zorgde afgelopen jaren voor een sterke regionale economische groei. Daarnaast profiteert Limburg minder van de relatief sterke groei in de zakelijke dienstverlening. Ook nemen de bestedingen van consumenten af, als gevolg van de bevolkingskrimp.

Logistiek
Door de goede bereikbaarheid van de provincie, blijft de logistiek een sterk groeiende sector. De aanleg van de railterminal bij Venlo zal de regio Noord-Limburg nog interessanter maken voor logistieke bedrijven, verwacht ING.

Werkloosheid
Ondanks de rem op de groei zal de werkloosheid laag blijven. De Limburgse werkloosheid daalt tot 3,5 procent in 2019. Een verdere daling wordt volgens de bank lastig omdat er 'een onbalans is tussen de vaardigheden die de markt vraagt en die werkzoekenden bezitten.'

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen