Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Groei Limburgse economie zwakt af volgens ING

Geplaatst opwoensdag 19 december 2018 - 11:06

In 2019 zal de Limburgse economie met 1,4 procent groeien. Dat is minder dan de groei van 2,1 procent dit jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het ING Economisch Bureau.

Lager dan gemiddeld
De verwachte Limburgse groei ligt ook lager dan het landelijke gemiddelde van 2 procent. Dat komt volgens de economen van de bank door de internationale onzekerheden. Limburg kent veel exportgerelateerde bedrijvigheid en heeft daardoor meer last van bijvoorbeeld dreigende handelsoorlogen dan andere Nederlandse regio’s.

Nedcar
Ook wordt de groei van VDL Nedcar minder. Dit bedrijf zorgde afgelopen jaren voor een sterke regionale economische groei. Daarnaast profiteert Limburg minder van de relatief sterke groei in de zakelijke dienstverlening. Ook nemen de bestedingen van consumenten af, als gevolg van de bevolkingskrimp.

Logistiek
Door de goede bereikbaarheid van de provincie, blijft de logistiek een sterk groeiende sector. De aanleg van de railterminal bij Venlo zal de regio Noord-Limburg nog interessanter maken voor logistieke bedrijven, verwacht ING.

Werkloosheid
Ondanks de rem op de groei zal de werkloosheid laag blijven. De Limburgse werkloosheid daalt tot 3,5 procent in 2019. Een verdere daling wordt volgens de bank lastig omdat er 'een onbalans is tussen de vaardigheden die de markt vraagt en die werkzoekenden bezitten.'

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen