Overslaan en naar de inhoud gaan

Grijze verf over mural in Heerlen: 'er is een strijd gaande'

Geplaatst opmaandag 5 september 2016 - 18:52

Een mural van kunstenaar Ox Alien is in Heerlen overgeschilderd. Het kunstwerk was pas vorige week donderdag gemaakt, maar bleek maandagmorgen verdwenen onder een laag grijze verf.

Volgens de kunstenaar zelf is er in Heerlen een strijd gaande tussen de verschillende straatkunstenaars en ook op Facebook houdt het incident de gemoederen bezig.

Nooit meegemaakt
Ox Alien maakte de mural aan de Spoorsingel vorige week donderdag in drie uurtjes omdat hij toch in Heerlen was vanwege een expositie. "Ik vond het wel leuk om iets achter te laten." Een paar dagen later is het kunstwerk echter alweer verdwenen. Een unicum voor de kunstenaar: "Ik heb het nog nooit meegemaakt."

Foto: Facebook/Street Art Heerlen

Het was Sanne Gijsbers van Street Art Heerlen die het maandagmorgen opmerkte. "Ik wilde een foto maken van een ander nieuw werk, toen ik ineens zag dat het werk van Ox was overgespoten. Omdat ik dat jammer vond heb ik een berichtje op Facebook gezet. Het is een heel ding geworden."

Onderlinge strijd
Alien, wiens werk in Nederlandse en Belgische straten veelvuldig te vinden is, heeft wel een vermoeden wie er verantwoordelijk is voor het overschilderen van het werk. "Er is een soort haat bij die mensen, ik snap het niet. Maar er is iets gaande. Een onderlinge strijd." Die strijd zou gaan tussen drie grote partijen; Streetart Heerlen, Heerlen Murals en de lokale straatkunstenaars.

Volgens Alien een hoogst ongebruikelijke situatie. "Je hebt wel altijd de strijd tussen de graffitispuiters en streetart-makers gehad, maar dat streetart-kunstenaars nu ook nog elkaars werk gaan overspuiten is nieuw voor me. Dat gebeurt bijna nooit."

Flink balen
De kunstenaar baalt er in ieder geval flink van dat zijn muur nu weer grijs is en hoopt dat er online nog wat foto's te vinden zijn. "Dan kun je die erbij zetten, dan ziet tenminste iemand het werk nog."

Foto: Facebook/Street Art Heerlen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Excuses voor vernielen muurschildering Heerlen
Toenadering in Heerlense streetfight om streetart
Nieuwe mural in Heerlen na ophef tussen kunstenaars
Acht grote muurschilderingen gaan Heerlense flats kleuren
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen