Overslaan en naar de inhoud gaan

Griepepidemie slaat ook in Limburg toe

Geplaatst opdonderdag 18 februari 2016 - 11:34

De heersende griepepidemie heeft in Limburg voor en na de carnavalsdagen flink toegeslagen.

Volgens woordvoerder Carl Koppeschaar van het web-initiatief De Grote GriepMeting bereikte in Limburg het aantal griepachtige ziektebeelden in de carnavalsweek met 14.000 gevallen een piek.

Griepranglijst
Daarmee staat Limburg na lijstaanvoerder Friesland op de tweede plaats van de landelijke griepranglijst. In de week vóór carnaval telde de griepmeting 13.000 Limburgers met griepachtige verschijnselen en in de week daarvoor 10.000 grieperige inwoners.

Stijging
Het aantal griepmeldingen is na de carnavalsweek in de drie zuidelijke provincies vervolgens alleen nog maar gestegen. Woensdag stond de teller op 1061 grieperige mensen per 100.000 inwoners. Een week eerder klaagden 'slechts' 835 op de 100.000 zuiderlingen over griepverschijnselen.

Bij 350 grieperige mensen per 100.000 inwoners is al sprake van een epidemie.

Bekijk in de grafiek het aantal zieken in Noord- en Zuid-Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

GGD: 'Nog twee weken naweeën griepepidemie'
'Meer cultuurgeld voor Noord- en Midden-Limburg'
Provincie steekt miljoenen in stimuleren woningmarkt
Immigratie remt bevolkingskrimp Midden-Limburg
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen