Overslaan en naar de inhoud gaan

Gridstraf voor Verstappen in Rusland na botsing met Hamilton

Geplaatst opzondag 12 september 2021 - 18:58

Max Verstappen moet bij de Grote Prijs van Rusland voor straf drie plaatsen naar achteren op de startopstelling.

De stewards hebben Verstappen aangewezen als schuldige aan de botsing met Lewis Hamilton in de Grote Prijs van Italië. De Limburger, leider in het WK-klassement met 5 punten voorsprong op Hamilton, kreeg bij de volgende race een gridstraf.

Lees ook: Verstappen en Hamilton samen de grindbak in

Bovenop
Verstappen en Hamilton botsten op Monza in de eerste bocht, vlak nadat de Brit weer de baan op was gekomen na zijn pitstop. In de chicane raakten de Red Bull en de Mercedes elkaar. Verstappen belandde met zijn bolide in de grindbak bovenop de auto van Hamilton. De nummers 1 en 2 van het WK-klassement moesten lopend terug naar de pits.

Geen ruimte
Volgens Verstappen had Hamilton hem geen ruimte gegeven, de Brit vond juist dat de Red Bull-coureur een fout had gemaakt. Ze moesten zich na de race beiden bij de stewards melden om uitleg te geven.

Neergelegd
Het team van Red Bull legt zich neer bij de straf die Verstappen heeft gekregen na zijn botsing. "We zijn teleurgesteld met de gridstraf van drie plaatsen, maar we accepteren de beslissing van de stewards", zei teambaas Christian Horner.

Incident
De stewards concludeerden na het zien van de beelden en het horen van beide coureurs dat 'vooral Verstappen' schuld had aan de aanrijding halverwege de race. "Voor ons gevoel was dit een duidelijk race-incident", aldus Horner. "Voor beide kanten van het verhaal valt wel iets te zeggen. Uiteindelijk is het frustrerend en teleurstellend dat beide auto's moesten uitvallen. Zo wilden we de race niet eindigen. Het belangrijkste is dat de halo zijn werk heeft gedaan", zei de teambaas van Red Bull. De beschermende beugel om de cockpit zorgde ervoor dat het hoofd van Hamilton niet werd geraakt door de Red Bull-bolide die over hem heen schoot.

Verstappen
Ook Verstappen heeft kritiek: "Ik ben het niet helemaal eens met deze straf, omdat het in mijn ogen een race-incident was", aldus de Nederlandse coureur. "Heel jammer wat hier vandaag is gebeurd, maar we zijn beiden professionals en dus gaan we verder."

Verstappen gaat met 5 punten voorsprong op Hamilton naar Sotsji.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen