Overslaan en naar de inhoud gaan

Grenswerkers hoeven niet langer in thuisquarantaine

Geplaatst opdonderdag 12 november 2020 - 6:20

Grenswerkers en grensstudenten hoeven niet langer te voldoen aan de plicht tot thuisquarantaine.

In een brief aan de Tweede Kamer noemt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid (CDA) de maatregel voor deze groepen in de praktijk 'onredelijk en disproportioneel'.

Pregnanter
Want de maatregel betekent dat de quarantaineperiode van tien dagen bij elke dag werken of studeren over de grens weer opnieuw begint, aldus de minister. 'Deze problematiek wordt pregnanter door de aangepaste reisadviezen voor (regio’s van) onze buurlanden’, zo schrijft De Jonge.

Fysieke aanwezigheid
Vandaar dat hij heeft besloten grenswerkers en grensstudenten volledig uit te zonderen van de quarantainemaatregel. Voorwaarde voor beide categorieën is wel dat hun fysieke aanwezigheid op het werk of de onderwijsinstelling noodzakelijk is. Grenswerkers moeten ook voldoen aan de officiële definitie die voor hen geldt.

Verhoogd risico
Voor seizoensarbeiders en arbeidsmigranten maakt minister De Jonge geen uitzondering op de quarantaineregels als zij uit risicogebieden komen. 'Wij nemen onder deze groep werknemers binnen een aantal sectoren een verhoogd risico waar', zo meldt De Jonge. 'Ook het Outbreak Management Team constateert in het advies van 3 november dat deze groep een risicogroep voor Covid-19 uitbraken blijft'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen