Overslaan en naar de inhoud gaan

Grensverkeer met Duitsland moet op snelheidsmeter letten

Geplaatst opdonderdag 21 oktober 2021 - 21:57

Wie dagelijks over de Duitse grens wipt voor werk, boodschappen of een tankbeurt, moet vanaf 10 november het gaspedaal niet te ver indrukken. De boetes voor te snel rijden worden verdubbeld.

In Duitsland zijn de bekeuringen voor snelheidsoverschrijdingen in vergelijking met Nederland tamelijk bescheiden. Maar Limburgse pendelaars gaan over een maand wel twee keer zoveel betalen.

Bebouwde kom
Reden tot paniek is niet echt nodig. Rij je met auto, motor of scooter 10 kilometer te hard in de bebouwde kom? Dan kost dat niet meer 15 maar 30 euro in de toekomst.

Wie buiten de bebouwde kom tot 20 kilometer te hard rijdt, is nu nog een tientje kwijt. Dat bedrag verdubbelt in november naar 20 euro. Altijd nog een schijntje in vergelijking met de bijna 200 euro die je in Nederland moet aftikken bij een vergelijkbare snelheid.

Tariefsverhoging
Omdat Duitse automobilisten erom bekend staan dat ze graag flink doorrijden, worden ze bij nog hogere snelheden een beetje uit de wind gehouden. Wie buiten de bebouwde kom meer dan 70 kilometer te hard rijdt, krijgt geen verdubbeling van de boete maar een 'tariefsverhoging'. In dit geval geen 600 maar 700 euro. Ter verduidelijking: in Nederland ben je meteen je rijbewijs kwijt en moet je voor de rechter verschijnen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen