Overslaan en naar de inhoud gaan

Grenspark Limburg buiten prijzen in natuurverkiezing

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 19:32

Grenspark Limburg is niet verkozen tot een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Bij de landelijke natuurverkiezing werden de meeste stemmen uitgebracht op het Nederlandse Waddengebied. Ook de Hollandse Duinen en de Veluwe kwamen als winnaars uit de bus. Dat maakten juryvoorzitter Pieter van Vollenhoven en staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) maandagavond bekend in het tv-programma De Wereld Draait Door.

Geldprijs
De winnende natuurterreinen ontvangen elk een geldprijs van maximaal 3 ton, beschikbaar gesteld door Economische Zaken. Ook worden de natuurgebieden de komende jaren gepromoot in binnen- en buitenland. De afgelopen tijd konden mensen via www.mooistenatuurgebied.nl stemmen op hun favoriete natuurgebied. Daarbij hadden ze de keus uit 13 verschillende gebieden. Er werden in totaal bijna 90.000 stemmen uitgebracht.

Grenspark Limburg bestaat uit de nationale parken Maasduinen, Meinweg en nationaal landschap Zuid-Limburg.

Lees ook: Grenspark Limburg genomineerd voor Mooiste Natuurgebied

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Staatssecretaris Van Dam bezoekt Grenspark Limburg
Grenspark Limburg genomineerd voor Mooiste Natuurgebied
Grenspark komt er, ondanks 'nederlaag' in natuurverkiezing
Beste Binnenstad van Nederland: Roermond of Gouda?
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen