Overslaan en naar de inhoud gaan

Grenspark komt er, ondanks 'nederlaag' in natuurverkiezing

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 6:16

De drie Limburgse nationale parken Maasduinen, Groote Peel en Meinweg en Nationaal Landschap Zuid-Limburg gaan de komende jaren meer samenwerken onder de noemer Grenspark Limburg.

Dat hebben de vijftien betrokken partijen, waaronder de provincie en het IVN, besloten.

Mooiste natuurgebied
Ondanks dat het Grenspark met een zesde plaats in de verkiezing voor Mooiste Natuurgebied van Nederland buiten de prijzen viel, vinden de betrokken partijen het concept en de tot dusverre bereikte resultaten te aardig om er niets mee te doen. De komende jaren moet het plan voor dat Grenspark resulteren in concrete maatregelen.

Lees ook: Grenspark Limburg buiten prijzen in natuurverkiezing

Samenwerking
Ricardo Offermanns, voorzitter van Nationaal Park de Meinweg, denkt dat meer samenwerking tussen de nationale parken en andere natuurgebieden kansen biedt op het punt van beheer en versterking van de natuur, maar ook op het gebied van marketing en toerisme.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Staatssecretaris Van Dam bezoekt Grenspark Limburg
Grenspark Limburg buiten prijzen in natuurverkiezing
Grenspark Limburg genomineerd voor Mooiste Natuurgebied
Werkzaamheden in de Peel om hoogveen te herstellen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen