Overslaan en naar de inhoud gaan

Grensovergang Kanne vernield door vandalen

Geplaatst opzaterdag 28 maart 2020 - 19:17

De tijdelijke grensovergang tussen België en Nederland bij Chateau Neercanne is vernield.

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag de tijdelijke grensafsluiting tussen Maastricht en Kanne stuk gemaakt, meldt Het Belang van Limburg.

Asociaal
Burgemeester Mark Vos van Riemst, waar Kanne onder valt, reageert verbolgen. "Onverstandig, onbegrijpelijk en asociaal" zegt hij in de Vlaamse krant.

Video: L1

Sluiting
De Belgische regering besloot vorige weer om de grenzen van het land te sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Waar een aantal grensovergangen nog open is voor essentiële reizigers, was deze grensovergang volledig gesloten.

Lees ook: België blijft twee weken langer op slot

Prikkeldraad
De grensovergang was begin vorige week alleen maar afgesloten met betonblokken en dranghekken. "Al snel stelden we vast dat die afsluiting onvoldoende was en dat er toch nog heel wat wandelaars, joggers, fietsers en scooters de versperring negeerden en er gewoon voorbijgingen", aldus Vos in Het Belang van Limburg. "Daarom hebben onze diensten de afsluiting over de hele breedte van de weg met een tweede rij dranghekken uitgebreid, van de kasteelmuur tot aan de doornenhaag aan de overzijde van de weg, met extra prikkeldraad tegen eventuele overklimmers."

Kapot geknipt
Vrijdag werd vastgesteld dat de versperring was beschadigd. Zo is het prikkeldraad op meerdere plaatsen kapot geknipt, zijn linten losgetrokken en dranghekken verplaatst. Hierdoor is het weer mogelijk om langs de versperring te lopen. "Dit is heel bewust gebeurd, want zonder gereedschap lukt het niet", aldus de burgemeester.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen