Overslaan en naar de inhoud gaan

Grenscontroles aangescherpt na fraude met doorlaatbewijzen

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2020 - 9:58

De politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst, net over de grens bij Maastricht, scherpt de grenscontroles aan.

Dat is noodzakelijk omdat sommige mensen misbruik maken of zelfs frauderen met de corona-doorlaatbewijzen, zo zegt de politie tegen TVL.

Vignet
Belgische grensarbeiders die in vitale beroepen werken, hebben een speciaal vignet gekregen om de grens over te steken. Volgens Dirk Claes van de politie maken mensen hier misbruik van.

Stempel
Het vignet, een A4'tje dat achter de voorruit moet worden gelegd, is vrij makkelijk te kopiëren. Daarom moeten de doorlaatbewijzen nu worden voorzien van een stempel van de werkgever. De Belgische politie vraag in sommige gevallen ook om een werkgeversverklaring.

Corona-doorlaatbewijs
Foto: Jean-Pierre Geusens

Boete
Mensen die toch nog frauderen met het doorlaatbewijs riskeren een boete die kan oplopen tot enkele honderden euro's.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen