Marechaussee, grenscontrole, kogelvrij vest stock

Mannen met 30.000 euro opgepakt bij grenscontrole Venlo

De Marechaussee heeft drie mannen met 30.000 euro cash op zak opgepakt in Venlo.

Grenscontrole Maaseik (13 feb 2021)
Belgische kappers weer open: controles en boetes aan grens

De Belgische federale politie houdt sinds dit weekend extra grenscontroles vanwege de opening van de kapperszaken in België en de start van de carnavalsvakantie.

controle
Grenscontroles in Landgraaf en Kerkrade

Bij verschillende grensovergangen worden vanaf donderdag controles uitgevoerd. Politie en Douane controleren donderdag in Landgraaf en Kerkrade. Er wordt onder meer gekeken of er illegaal vuurwerk uit Duitsland wordt gehaald.

IMG_8939
Video: Minder illegalen en meer fraude aan de grens

Door de coronacrisis ziet de Marechaussee minder illegale migratie aan de Limburgse grenzen. Dat bleek vrijdag bij de eerste routinecontrole van de dienst sinds het uitbreken van de crisis.

Marechaussee, grenscontrole, kogelvrij vest stock
Grenscontroles van busjes met arbeidsmigranten

De Duitse en Nederlandse politie controleren donderdag langs de grens busjes met arbeidsmigranten die op weg zijn naar de vleesverwerkende bedrijven in Nederland.

Grenscontrole A67 Venlo, Marechaussee (25 mei 2020)
Litouwer kan boete niet betalen en verdwijnt achter tralies

Een 30-jarige man uit Litouwen is opgepakt op de A67 bij Venlo omdat hij nog een flinke geldstraf open had staan.

Grenscontrole marechaussee N280 (10 apr 2020)
Marechaussee: Duitsers terugpraten naar eigen land

Met wisselend succes proberen medewerkers van de marechaussee zondag aan de grensovergangen bij Roermond en Vlodrop Duitse dagjesmensen te overreden om te draaien. Ze vragen of hun bezoek aan Nederland dringend is, en als dat niet zo is, om terug te gaan en na de coronacrisis terug te komen.

Grenscontrole Limburg Vlodrop Duitsers marechaussee (9 apr 2020)
Opnieuw rijen met Duitsers voor grens bij Roermond

Voor de grensovergangen bij Roermond en Vlodrop stonden zaterdag rond 13:00 uur opnieuw rijen Duitse automobilisten te wachten voor controles door de marechaussee. Die vraagt hun of ze dringend in Nederland moeten zijn. Als dat niet zo is, wordt de Duitsers vriendelijk verzocht om te keren.

File Roermond door grenscontroles (18 apr 2020)
Lange file van Duitsers door grenscontroles bij Roermond

Bij de grensovergang op de N280 bij Roermond stond zaterdag rond de middag een lange file met Duitsers als gevolg van controles door de marechaussee en handhavers van de provincie.

Grenscontrole België corona grens
België blijft nog tot 4 mei op slot

België blijft nog tot 4 mei op slot dat heeft premier Sophie Wilmès woensdagmiddag aangekondigd.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten