Grenscontrole A67 Venlo, Marechaussee (25 mei 2020)

Profileren Marechaussee geen discriminatie

De Koninklijke Marechaussee maakt zich niet schuldig aan etnisch profileren bij het controleren van mensen die Nederland willen binnenkomen. Marechaussees mogen huidskleur meewegen bij de beslissing om iemand aan de grens uit een rij te halen en te controleren.

marechaussee
Marechaussee sluit controles grensregio Duitsland niet uit

De Koninklijke Marechaussee sluit steekproefsgewijze controles bij de Duitse grens vanaf zondag niet uit, meldt een woordvoerder.

Marechaussee grenscontrole Eijsden
Covidpapieren: Marechaussee aan grens met bonnenboekje

De Koninklijke Marechaussee staat vanaf zondag met getrokken bonnenboekje aan de grens met Belgiƫ, om de coronadocumenten van terugkerende vakantiegangers te controleren.

Marechaussee, grenscontrole, kogelvrij vest stock
Mannen met 30.000 euro opgepakt bij grenscontrole Venlo

De Marechaussee heeft drie mannen met 30.000 euro cash op zak opgepakt in Venlo.

Grenscontrole Maaseik (13 feb 2021)
Belgische kappers weer open: controles en boetes aan grens

De Belgische federale politie houdt sinds dit weekend extra grenscontroles vanwege de opening van de kapperszaken in Belgiƫ en de start van de carnavalsvakantie.

controle
Grenscontroles in Landgraaf en Kerkrade

Bij verschillende grensovergangen worden vanaf donderdag controles uitgevoerd. Politie en Douane controleren donderdag in Landgraaf en Kerkrade. Er wordt onder meer gekeken of er illegaal vuurwerk uit Duitsland wordt gehaald.

IMG_8939
Video: Minder illegalen en meer fraude aan de grens

Door de coronacrisis ziet de Marechaussee minder illegale migratie aan de Limburgse grenzen. Dat bleek vrijdag bij de eerste routinecontrole van de dienst sinds het uitbreken van de crisis.

Marechaussee, grenscontrole, kogelvrij vest stock
Grenscontroles van busjes met arbeidsmigranten

De Duitse en Nederlandse politie controleren donderdag langs de grens busjes met arbeidsmigranten die op weg zijn naar de vleesverwerkende bedrijven in Nederland.

Grenscontrole A67 Venlo, Marechaussee (25 mei 2020)
Litouwer kan boete niet betalen en verdwijnt achter tralies

Een 30-jarige man uit Litouwen is opgepakt op de A67 bij Venlo omdat hij nog een flinke geldstraf open had staan.

Grenscontrole marechaussee N280 (10 apr 2020)
Marechaussee: Duitsers terugpraten naar eigen land

Met wisselend succes proberen medewerkers van de marechaussee zondag aan de grensovergangen bij Roermond en Vlodrop Duitse dagjesmensen te overreden om te draaien. Ze vragen of hun bezoek aan Nederland dringend is, en als dat niet zo is, om terug te gaan en na de coronacrisis terug te komen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten