Overslaan en naar de inhoud gaan

Grens Voeren: 3400 controles, 7 boetes

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2020 - 13:58

De politie van het Belgische Voeren heeft zeven boetes van 250 euro uitgeschreven sinds daar is begonnen met controles aan de grens met Limburg.

Ook werden er in totaal 364 automobilisten aan de grens teruggestuurd.

Grens dicht
Daarvan mochten er 149 België niet in, terwijl 215 Belgen niet door mochten rijden naar Nederland. De Voerense politie heeft de afgelopen week meer dan 3400 voertuigen gecontroleerd.

Inbrekers
Ook liepen drie inbrekers tegen de lamp. De Roemeense mannen werden woensdag aan de kant gezet, maar hadden geen goede reden voor hun verplaatsing. Toen de auto werd gecontroleerd vonden de agenten een voorraad inbraakgereedschap. De mannen werden daarop gearresteerd en kregen elk de boete van 250 euro.

A2
De controles tussen België en Nederland werden vorig weekeinde ingevoerd om te voorkomen dat het coronavirus zich verder over de grens zou verspreiden. Het begon met een enkele controlepost aan de grens bij Withuis en mobiele controles elders. Inmiddels zijn er verschillende vaste posten, waaronder sinds donderdag ook aan de snelweg A2. Kleine binnenwegen zijn afgesloten.

Fraude
Vrachtwagens mogen de grens ongehinderd passeren, personenauto's moeten een goede reden hebben om België in of uit te rijden. Daarvoor is ook een vignet nodig, al wordt daar al mee gefraudeerd.

Lees ook: Grenscontroles aangescherpt na fraude doorlaatbewijzen

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen