Overslaan en naar de inhoud gaan

Grens met Duitsland blijft gewoon open, met beperkingen

Geplaatst opmaandag 6 april 2020 - 15:36

Duitsland houdt de grens met Nederland en België voorlopig gewoon open. Maar bezoekjes zonder zwaarwegende redenen worden wel ontmoedigd.

Dat heeft de Duitse regering maandag besloten.

Niet om te tanken
Wie naar Duitsland wil, moet wel zwaarwegende redenen hebben om de grens over te steken. Naar Duitsland gaan om te tanken of te winkelen, mag vanaf vrijdag formeel namelijk niet. Ook bezoekjes aan familie of vrienden mogen dan niet meer. Ons land is vorige week door Duitsland aangemerkt als risicogebied.

Ontmoedigingsbeleid
Volgens de Duitse Kreis Heinsberg wordt, zoals het er nu uitziet, het grensverkeer voor onbelangrijke bezoekjes voorlopig vooral ontmoedigd. Boetes worden er niet uitgedeeld, zo lichtte een medewerker van de Duitse grensregio desgevraagd telefonisch toe.

Quarantaine
Ook op andere fronten heeft Duitsland de coronabeperkingen aangescherpt. Zo moeten mensen die verschillende dagen in het buitenland zijn geweest en terugkeren naar Duitsland, vanaf vrijdag 14 dagen in quarantaine. Alleen grensarbeiders hoeven dat niet.

Lees hier praktische informatie over de regels die in Duitsland gelden.

Niet meer grenscontroles
Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid en minister-president Armin Laschet van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW) zal het aantal grenscontroles niet toenemen. Op enkele plaatsen in Limburg waren er maandag overigens wél controles aan de grens met Duitsland. Dat gebeurde onder meer in Venlo en Sittard.

Lees ook: Duitse grenscontroles al voor beslissing regering

Meer patrouilles
Extra grenscontroles komen er dan wel niet, maar volgens bondskanselier Angela Merkel komen er in het grensgebied met Nederland wel meer politiepatrouilles. Dat zei Merkel na afloop van het corona-overleg van de Duitse regering maandagmiddag in Berlijn.

NRW blij
Minister-president Armin Laschet (CDU) heeft verheugd gereageerd op het bondsbesluit om de grens met Nederland en België open te houden. De vrees bestond dat er veel problemen met het internationale vrachtverkeer zouden ontstaan als de grenzen dicht zouden gaan.

Lees ook: Deelstaat NRW: 'Houd grens met Nederland open'

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen