Overslaan en naar de inhoud gaan

Grens met België niet dicht bij nieuwe corona-uitbraak

Geplaatst opmaandag 13 juli 2020 - 16:54

De grens tussen België en Nederland blijft bij een mogelijk volgende uitbraak van corona open.

Dat heeft Belgisch minister Pieter de Crem van Binnenlandse Zaken toegezegd na overleg met zijn Nederlandse collega Fred Grapperhaus van Justitie.

Baarle-Nassau
Daarbij waren ook onder meer gouverneur Theo Bovens en zijn Belgisch-Limburgse collega aanwezig. Ook namen de voorzitters en vertegenwoordigers van vijf Veiligheidsregio‘s deel aan het overleg, onder wie burgemeester Annemarie Penn van Maastricht als voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid. Het overleg vond plaats in de Brabantse grensplaats Baarle-Nassau.

Families gescheiden
De sluiting van de grens door België half maart leidde vooral tot veel ongemak en ergernis in de grensstreek. Zo werden families gescheiden en was woon-werkverkeer alleen toegestaan met een speciaal pasje.

Verstrengeling te groot
Gouverneur Theo Bovens is redelijk positief over het verloop van het overleg. Ondanks dat hij er sceptisch naartoe ging. "Er komen in ieder geval geen betonblokken en zeecontainers meer op de grens bij een nieuwe coronagolf. De verstrengeling over de grens is daarvoor gewoon te groot", aldus Bovens. Hij is er ook over te spreken dat er meer gebruik gemaakt gaat worden van 'normaal' crisisoverleg tussen burgemeesters en gouverneurs aan beide zijden van de grens. "We hebben veel over betere communicatie gesproken", zo zegt Bovens.

Het was voor de eerste keer dat een dergelijk breed overleg plaats vond tussen Nederland en België.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV