Hessing Supervers Greenport Venlo (10 nov 2020)

Provinciale lening voor 'grote vis' Greenport Venlo

Het provinciebestuur wil een lening van maximaal 13 miljoen euro verstrekken aan groente- en fruitverwerker Hessing Supervers ten behoeve van de bouw van een nieuwe grote vestiging op Greenport Venlo.

Hessing Supervers Greenport Venlo (10 nov 2020)
Bedrijf moet arbeidsmigranten elders vestigen

Het groente en fruit verwerkende bedrijf Hessing, dat zich gaat vestigen op Greenport Venlo, mag geen arbeidsmigranten plaatsen naast het bedrijf in glastuingebied Californië 2 in Grubbenvorst.

Hessing Supervers Greenport Venlo (10 nov 2020)
Klapper: nieuw bedrijf op Greenport goed voor 1250 banen

De economie in Noord-Limburg krijgt een enorme impuls. Het groente en fruit verwerkende bedrijf Hessing Supervers uit het Noord-Hollandse Zwaagdijk gaat zich vestigen op Greenport Venlo.

Brightlands Campus Greenport Venlo
Ontwikkeling nieuwe groente- en fruitsoorten in Venlo

Er komt een nieuw kennisinstituut op de Greenport Campus in Venlo, dat zich gaat bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe groente- en fruitsoorten.

Logistiek stock
Motie tegen 'blokkendozen' Limburg aangenomen

De Tweede Kamer heeft met grote meerderheid een motie aangenomen om paal en perk te stellen aan de toename van het aantal grote bedrijfshallen voor logistieke bedrijven. Alleen de PVV stemde tegen.

Brightlands Campus Greenport Venlo
Nieuwe partner voor Brightlands Campus Greenport Venlo

De Brightlands Campus Greenport Venlo krijgt een nieuwe samenwerkingspartner. BASF Vegetable Seeds wordt vanaf 2020 de derde partner van de campus naast de provincie en de Universiteit Maastricht.

Investering van 22,6 miljoen voor Brightlands Campus Venlo

De provincie en gemeente Venlo investeren samen 22,6 miljoen euro in de uitbreiding van Brightlands Campus Greenport in Venlo.

Golfoorlog in Venlo: 'Geen plek voor nóg een baan'

Venlo wil het al jaren: een golfbaan van 18 holes in de buurt van het voormalige Floriadeterrein. Andere Noord-Limburgse golfbanen maken nu bezwaar.

Met spoed gezocht: bedden voor arbeidsmigranten

Het is één van de grootste opgaven die Limburg wacht: de komende jaren moet voor zo'n 100.000 arbeidsmigranten onderdak gevonden worden.

Koolstofdioxide weggelekt uit koeling bedrijf Venlo

Bij groente- en fruithandel Frankort & Koning op bedrijventerrein Greenport in Venlo is vrijdagavond een onbekende hoeveelheid koolstofdioxide weggelekt uit de koeling.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten