Overslaan en naar de inhoud gaan

Graus: 'Islamieten mogen niet meer werken op luchthavens'

Geplaatst opdinsdag 22 maart 2016 - 14:13

Het Heerlense PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus wil dat mensen met de nationaliteit van een islamitisch land niet meer mogen werken op beveiligde delen en in zenuwcentra van Nederlandse luchthavens.

Graus stelde iets soortgelijks al eens in december 2014 voor in de Tweede Kamer en herhaalt dat nu naar aanleiding van de bloedige aanslag op luchthaven Zaventem in Brussel. Hij verwijst naar waarschuwingen van Belgische veiligheidsdiensten. Daaruit zou blijken dat meerdere (oud-)werknemers van het Brusselse vliegveld jihadstrijders of jihadvoorstanders blijken te zijn.

Gebedsruimte
Graus wijst er ook op dat zich op Schiphol een islamitische gebedsruimte bevindt in het hart van de luchthaven. Vandaar worden ook koffers naar de vliegtuigen getransporteerd, aldus het PVV-kamerlid.
Hij vindt dat 'dit soort onveilige situaties op Nederlandse vliegvelden waar mogelijk voorkomen dienen te worden'.

Harde confrontatie
Toen Graus in december 2014 voorstelde dat er geen moslims mogen werken in de veiligheidszone van Schiphol leidde dat tot een harde confrontatie met de rest van de Tweede Kamer. Een door hem ingediende motie kreeg zo weinig steun dat die niet in de Kamer behandeld kon worden. Dat komt bijna nooit voor, omdat Kamerleden het indienen van een motie als een democratisch recht beschouwen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Blog: Doden bij aanslagen in Brussel
Limburgse ooggetuige: 'heb kinderen naar buiten gesleept'
'Doden bij explosies metrostations Brussel'
Geen Nederlanders via Thomas Cook in Brussel
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen