Overslaan en naar de inhoud gaan

Graus: 'Islamieten mogen niet meer werken op luchthavens'

Geplaatst opdinsdag 22 maart 2016 - 14:13

Het Heerlense PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus wil dat mensen met de nationaliteit van een islamitisch land niet meer mogen werken op beveiligde delen en in zenuwcentra van Nederlandse luchthavens.

Graus stelde iets soortgelijks al eens in december 2014 voor in de Tweede Kamer en herhaalt dat nu naar aanleiding van de bloedige aanslag op luchthaven Zaventem in Brussel. Hij verwijst naar waarschuwingen van Belgische veiligheidsdiensten. Daaruit zou blijken dat meerdere (oud-)werknemers van het Brusselse vliegveld jihadstrijders of jihadvoorstanders blijken te zijn.

Gebedsruimte
Graus wijst er ook op dat zich op Schiphol een islamitische gebedsruimte bevindt in het hart van de luchthaven. Vandaar worden ook koffers naar de vliegtuigen getransporteerd, aldus het PVV-kamerlid.
Hij vindt dat 'dit soort onveilige situaties op Nederlandse vliegvelden waar mogelijk voorkomen dienen te worden'.

Harde confrontatie
Toen Graus in december 2014 voorstelde dat er geen moslims mogen werken in de veiligheidszone van Schiphol leidde dat tot een harde confrontatie met de rest van de Tweede Kamer. Een door hem ingediende motie kreeg zo weinig steun dat die niet in de Kamer behandeld kon worden. Dat komt bijna nooit voor, omdat Kamerleden het indienen van een motie als een democratisch recht beschouwen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Blog: Doden bij aanslagen in Brussel
Limburgse ooggetuige: 'heb kinderen naar buiten gesleept'
'Doden bij explosies metrostations Brussel'
Geen Nederlanders via Thomas Cook in Brussel
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen