Overslaan en naar de inhoud gaan

Graus doet geen aangifte tegen Öztürk

Geplaatst opdonderdag 28 september 2017 - 22:38

PVV-kamerlid Dion Graus uit Heerlen doet geen aangifte tegen zijn Roermondse collega Selçuk Öztürk van DENK.

Öztürk vergeleek Graus, in een debat over een mogelijk verbod op ritueel slachten, met Hitler en nazipraktijken.

'Onsmakelijk'
Graus vindt de uitspraken 'zeer onsmakelijk'. Toch doet hij geen aangifte, omdat Öztürk de uitspraken in de Tweede Kamer heeft gedaan. "Daar moeten we vrijelijk kunnen spreken. Maar ook als hij de uitspraken buiten de Kamer had gedaan, zou ik geen aangifte doen. Dat heb ik in het verleden al zo vaak gedaan als ik weer eens beledigd of bedreigd werd. Maar het OM doet er vervolgens toch niks mee."

Lees ook: Dion Graus beschuldigd van nazipraktijken

'Klaar met Turken'
Het Heerlense PVV-kamerlid heeft geen goed woord over voor de manier waarop DENK zich manifesteert in de Tweede Kamer. "Ik ben helemaal klaar met die Turken. Ze zijn alleen maar uit op provoceren en voelen zich altijd verongelijkt en gediscrimineerd. Ze maken overal een probleem van, zelfs nog van hun zitplaats in de Kamer. Ze zouden eenieder eens met wat meer respect mogen behandelen."

'Respectloos'
Öztürk reageert op zijn beurt gebeten door de bewoordingen van Graus: "Door te zeggen dat hij klaar is met ‘die Turken’ zet hij een hele bevolkingsgroep respectloos weg. Hij wordt kwaad omdat ik een vraag stel over de Tweede Wereldoorlog en dan zegt hij dit over een collega. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat dit zomaar klakkeloos wordt overgenomen door een omroep die met gemeenschapsgeld nieuws uitzendt."

Citaat
Op de vraag of Öztürk spijt heeft van zijn vergelijking met de Tweede Wereldoorlog, antwoordt hij: "Ik heb een citaat gebruikt over wat er in 1933 in Duitsland is gebeurd en ik zie verbanden. En daarover heb ik een vraag gesteld. En ik zal die vraag vaker stellen om Kamerleden bewust te maken van waar het heen kan gaan als we niet oppassen."

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen