Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Graus doet geen aangifte tegen Öztürk

Geplaatst opdonderdag 28 september 2017 - 22:38

PVV-kamerlid Dion Graus uit Heerlen doet geen aangifte tegen zijn Roermondse collega Selçuk Öztürk van DENK.

Öztürk vergeleek Graus, in een debat over een mogelijk verbod op ritueel slachten, met Hitler en nazipraktijken.

'Onsmakelijk'
Graus vindt de uitspraken 'zeer onsmakelijk'. Toch doet hij geen aangifte, omdat Öztürk de uitspraken in de Tweede Kamer heeft gedaan. "Daar moeten we vrijelijk kunnen spreken. Maar ook als hij de uitspraken buiten de Kamer had gedaan, zou ik geen aangifte doen. Dat heb ik in het verleden al zo vaak gedaan als ik weer eens beledigd of bedreigd werd. Maar het OM doet er vervolgens toch niks mee."

Lees ook: Dion Graus beschuldigd van nazipraktijken

'Klaar met Turken'
Het Heerlense PVV-kamerlid heeft geen goed woord over voor de manier waarop DENK zich manifesteert in de Tweede Kamer. "Ik ben helemaal klaar met die Turken. Ze zijn alleen maar uit op provoceren en voelen zich altijd verongelijkt en gediscrimineerd. Ze maken overal een probleem van, zelfs nog van hun zitplaats in de Kamer. Ze zouden eenieder eens met wat meer respect mogen behandelen."

'Respectloos'
Öztürk reageert op zijn beurt gebeten door de bewoordingen van Graus: "Door te zeggen dat hij klaar is met ‘die Turken’ zet hij een hele bevolkingsgroep respectloos weg. Hij wordt kwaad omdat ik een vraag stel over de Tweede Wereldoorlog en dan zegt hij dit over een collega. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat dit zomaar klakkeloos wordt overgenomen door een omroep die met gemeenschapsgeld nieuws uitzendt."

Citaat
Op de vraag of Öztürk spijt heeft van zijn vergelijking met de Tweede Wereldoorlog, antwoordt hij: "Ik heb een citaat gebruikt over wat er in 1933 in Duitsland is gebeurd en ik zie verbanden. En daarover heb ik een vraag gesteld. En ik zal die vraag vaker stellen om Kamerleden bewust te maken van waar het heen kan gaan als we niet oppassen."

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen