Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Gratis zelftests voor minima in de loop van de maand’

Geplaatst opdonderdag 13 januari 2022 - 15:44

Het gemeentebestuur van Heerlen verwacht dat er in de loop van deze maand gratis zelftests beschikbaar komen voor minima.

In antwoord op vragen van de gemeenteraadsfracties van SP en Partij voor de Dieren verwijst het college naar een brief van half december van de toenmalige minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.

Miljoenen zelftesten
Daarin staat dat er voor de 345 gemeenten in Nederland twee miljoen zelftesten beschikbaar zijn voor mensen met een minimuminkomen of uitkering. En dat er daar de komende maanden nog acht miljoen bijkomen.

Logistiek
Ook wordt gemeld dat er voorbereidingen worden getroffen voor de logistiek en de verdeling onder de gemeenten. “Zodra we de zelftests binnen hebben, gaan we ze distribueren”, aldus het Heerlense gemeentebestuur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen