Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gratis' VVD-feestje Mark Verheijen was volgens regels

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2015 - 17:06

Het 'gratis verkiezingsfeestje' op het Floriadeterrein was niet in strijd met het integriteitskader van de VVD.

Dat concludeert de Commissie Integriteit van de partij in het onderzoek naar het feestje dat oud-Kamerlid Mark Verheijen voor premier Mark Rutte organiseerde.

Gratis feestje
Het Algemeen Dagblad (AD) schreef in februari 2015 dat Verheijen een gratis VVD-feestje georganiseerd had op het Floriadeterrein in Venlo. Verheijen, op dat moment gedeputeerde en oud-wethouder van Venlo, onderhield in die tijd nauwe banden met de directie van de Floriade.

Geen bonnetje
De commissie heeft opvallend genoeg geen bewijs kunnen vinden dat er betaald is voor de locatie. De enige factuur die boven water is gehaald, is de betaling van de aankleding van de ruimte.

Het AD kopte ook dat Verheijen de bijeenkomst op eigen titel had georganiseerd. De commissie concludeert dat Verheijen wel inhoudelijk verantwoordelijk was, maar kan niet beoordelen of er ook andere afdelingen van de VVD bij de organisatie betrokken waren.

Politieke lading
Wel zegt de commissie dat er geen sprake was van een feest, aangezien er geen gratis drank en hapjes zijn verstrekt. Bovendien had de avond een duidelijke politieke lading.

Teveel onduidelijk
Verheijen kan de kritiek op de bijeenkomst daarom niet persoonlijk worden aangerekend, zo staat in het rapport. Er bestaan daarvoor teveel onduidelijkheden over de logistieke organisatie van de bijeenkomst. De commissie concludeert dan ook dat zowel de organisatie als de financiële verantwoording rondom de bijeenkomst 'geen navolging' verdient.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'VVD-feestje was cadeautje van belastingbetaler'
ANP
Gratis VVD-bijeenkomst bij Floriade in ruil voor Rutte
Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje
Onderzoek naar 'gratis' VVD-feestje op Floriade
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen