Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gratis' VVD-feestje Mark Verheijen was volgens regels

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2015 - 17:06

Het 'gratis verkiezingsfeestje' op het Floriadeterrein was niet in strijd met het integriteitskader van de VVD.

Dat concludeert de Commissie Integriteit van de partij in het onderzoek naar het feestje dat oud-Kamerlid Mark Verheijen voor premier Mark Rutte organiseerde.

Gratis feestje
Het Algemeen Dagblad (AD) schreef in februari 2015 dat Verheijen een gratis VVD-feestje georganiseerd had op het Floriadeterrein in Venlo. Verheijen, op dat moment gedeputeerde en oud-wethouder van Venlo, onderhield in die tijd nauwe banden met de directie van de Floriade.

Geen bonnetje
De commissie heeft opvallend genoeg geen bewijs kunnen vinden dat er betaald is voor de locatie. De enige factuur die boven water is gehaald, is de betaling van de aankleding van de ruimte.

Het AD kopte ook dat Verheijen de bijeenkomst op eigen titel had georganiseerd. De commissie concludeert dat Verheijen wel inhoudelijk verantwoordelijk was, maar kan niet beoordelen of er ook andere afdelingen van de VVD bij de organisatie betrokken waren.

Politieke lading
Wel zegt de commissie dat er geen sprake was van een feest, aangezien er geen gratis drank en hapjes zijn verstrekt. Bovendien had de avond een duidelijke politieke lading.

Teveel onduidelijk
Verheijen kan de kritiek op de bijeenkomst daarom niet persoonlijk worden aangerekend, zo staat in het rapport. Er bestaan daarvoor teveel onduidelijkheden over de logistieke organisatie van de bijeenkomst. De commissie concludeert dan ook dat zowel de organisatie als de financiële verantwoording rondom de bijeenkomst 'geen navolging' verdient.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'VVD-feestje was cadeautje van belastingbetaler'
ANP
Gratis VVD-bijeenkomst bij Floriade in ruil voor Rutte
Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje
Onderzoek naar 'gratis' VVD-feestje op Floriade
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen