Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis vakantie hoogwaterslachtoffers: 'Hebben rust nodig'

Geplaatst opdonderdag 2 september 2021 - 10:44

Ruim honderd Limburgse gezinnen die gedupeerd zijn door het hoogwater van bijna twee maanden geleden, kunnen nu genieten van een gratis vakantie in Zeeland.

De familie Boessen uit Rothem is een van deze gezinnen. Ze zijn woensdag aangekomen op een camping in Burgh-Haamstede. "Het is fantastisch hoe Zeeland dit allemaal geregeld heeft", zegt Michèlle Boessen tegen Omroep Zeeland.

Waterschade
Voor het Rothemse gezin is het na een moeilijke periode fijn dat ze even bij kunnen bijtanken op het vakantiepark. Hun woning kwam onder water te staan en is onbewoonbaar. "We hebben rust nodig", zegt Philip Boessen. "We werden midden in de nacht wakker gemaakt door de politie. Ik moest de elektriciteit en het gas uitzetten en toen ik in de kelder kwam, stond het water al tot mijn middel", vertelt hij. "De kracht heeft me verrast en toen een deur dichtsloeg moest ik samen met mijn vrouw grote moeite doen hem open te maken zodat ik weg kon. Het water stond toen al tot mijn schouders."

Door de wateroverlast is de keuken zeven centimeter verzakt. Het gezin woont nu tijdelijk in Maastricht. Wanneer ze weer naar huis mogen, is nog niet bekend.

Video Omroep Zeeland

De gratis vakantie is een initiatief van onder andere de provincie Zeeland en het Watersnoodmuseum. De initiatiefnemers wilden iets terugdoen omdat Zeeland na de watersnoodramp in 1953 ook veel hulp ontving.

Deltawerken
De hoogwaterramp heeft flinke impact gehad op het gezin met vier kinderen. "Nu we hier zijn nemen we de kinderen mee naar de Deltawerken, zodat ze kunnen leren over het water", zegt de moeder.

Acties
Een actie van rampenfonds Giro 777 leverde bijna 11 miljoen euro op voor de gedupeerden. Het Watersnoodmuseum in Zeeland haalde ruim 11.000 euro op voor slachtoffers van de overstromingen in Limburg. Daarnaast heeft het benefietconcert Limburg oet de Drup nog eens ruim 100.000 opgeleverd.

Lees ook: Benefietconcert levert ruim 100.000 euro op

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen