Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis skeelerlessen in Beek populair tijdverdrijf in crisis

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 20:26

De skeelerlessen die de gemeente Beek gratis aanbiedt aan kinderen zijn een succes.

Iedere week komen er meer deelnemers naar de baan op Sportpark de Haamen.

Balans
De lessen worden verzorgd door twee leraren van de Limburgse Schaatsvrienden. "Het valt op dat steeds meer kinderen op straat aan het skeeleren zijn", zegt leraar Erwin Kerstges. "Wij proberen ze meer balans, behendigheid en het inschatten van verkeerssituaties bij te brengen."

Video: L1

Schuifelen
De een schuifelt voorzichtig, de ander gaat hard over de asfaltbaan. Wethouder Thijs van Es geniet van de les. "Zelfs mijn eigen kleinkinderen kwamen in de coronatijd met skeelers aan. Het is fijn dat we dit kinderen kunnen aanbieden om het bewegen te stimuleren."

NJOY
De skeelerlessen vallen onder het bewegingsprogramma van de gemeente, NJOY. Er worden iedere week verschillende sport- en spelactiviteiten aangeboden. Bij de lessen is een begeleider aanwezig die let op de richtlijnen van het RIVM. De lessen zijn tot de zomervakantie gratis. Wel dienen ouders hun kind eerst aan te melden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen