Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis skeelerlessen in Beek populair tijdverdrijf in crisis

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 20:26

De skeelerlessen die de gemeente Beek gratis aanbiedt aan kinderen zijn een succes.

Iedere week komen er meer deelnemers naar de baan op Sportpark de Haamen.

Balans
De lessen worden verzorgd door twee leraren van de Limburgse Schaatsvrienden. "Het valt op dat steeds meer kinderen op straat aan het skeeleren zijn", zegt leraar Erwin Kerstges. "Wij proberen ze meer balans, behendigheid en het inschatten van verkeerssituaties bij te brengen."

Video: L1

Schuifelen
De een schuifelt voorzichtig, de ander gaat hard over de asfaltbaan. Wethouder Thijs van Es geniet van de les. "Zelfs mijn eigen kleinkinderen kwamen in de coronatijd met skeelers aan. Het is fijn dat we dit kinderen kunnen aanbieden om het bewegen te stimuleren."

NJOY
De skeelerlessen vallen onder het bewegingsprogramma van de gemeente, NJOY. Er worden iedere week verschillende sport- en spelactiviteiten aangeboden. Bij de lessen is een begeleider aanwezig die let op de richtlijnen van het RIVM. De lessen zijn tot de zomervakantie gratis. Wel dienen ouders hun kind eerst aan te melden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen