Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis parkeren volgens Kerkrade ‘onverantwoord’

Geplaatst opdonderdag 6 november 2014 - 7:58

De gemeente Kerkrade gaat niet in op de eis van de ondernemers om betaald parkeren in het centrum af te schaffen. Volgens het stadsbestuur is dat ‘financieel volstrekt onverantwoord’.

De ondernemers zien hun omzet door de leegstand in het centrum fors teruglopen.

Doodsteek
Het huidige systeem van betaald parkeren is in hun ogen de doodsteek voor de winkels in het centrum: in alle andere winkelcentra in de omgeving is het parkeren gratis, zodat klanten daar massaal naartoe trekken.

Eén euro per uur
B en W hebben zich woensdag opnieuw beraden over het verzoek van de ondernemers. Het college houdt echter onverkort vast aan zijn eerder voorgestelde compromis: gratis parkeren met parkeerschijf op het Kerkplein, het eerste uur goedkoop parkeren op het Kloosterraderplein en elders in het centrum het normale tarief van één euro per uur.

Volgens het college kunnen klanten op deze manier toch gratis of goedkoop parkeren aan beide zijden van het centrum.

Blauwe zone
Wethouder Jo Bok (Lokaal Alternatief Kerkrade, Verkeer) heeft de winkeliers toegezegd dat hij bekijkt of langs toegangswegen naar het centrum nog parkeerterreinen zijn waar een blauwe zone kan worden ingevoerd. Daardoor komen op loopafstand van de winkels extra gratis parkeerplaatsen. Verder wil het college niet gaan.

Maandag rijden de ondernemers uit protest met hun eigen auto’s de Markt op. Verder gaan brieven richting politieke partijen en komt er een petitie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Raad in Kerkrade wil reële cijfers parkeren
Auto Parkeren Parkeerplaats
Ondernemers voeren actie voor gratis parkeren in Kerkrade
Parkeergarages kosten gemeenten handenvol geld
Ondernemers voeren actie voor lager parkeertarief
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen