Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis parkeren op koopavond Weert

Geplaatst opwoensdag 16 december 2015 - 21:47

Bezoekers en inwoners van Weert kunnen komend jaar op koopavond (donderdagavond) gratis parkeren in de stad.

Tenminste, op straat. Voor het parkeren in de garages moeten zo ook op koopavond betaen.

Parkeertarief
De meerderheid van de gemeenteraad van Weert stemde woensdagavond met dit voorstel in. Verder werd besloten het parkeertarief in 2017 te verlagen van 1,30 euro naar 1,20 euro. In 2016 was de verlaging nog niet mogelijk omdat dit een gat in de begroting zou schieten.

Wijzigingen
De Weerter partijen dienden woensdagavond een groot aantal wijzigingen in op het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om het parkeerbeleid en de -tarieven aan te passen. Een groot deel daarvan redde het niet.

Onder de loep
Wel was de raad er unaniem over eens dat het complete parkeerbeleid van de gemeente eens goed onder de loep genomen zou moeten worden om tot een eenvoudiger systeem te komen dat recht doet aan het streven om het parkeren in de stad te reguleren. Dat gaat komend jaar gebeuren.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aantal bezoekers Limburgse koopavond flink gedaald
Gennep wil van koopavond af
Parkeren bij festival Bospop Weert moet beter
Hond en parkeren worden duurder in Weert
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen