Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis opvang voor daklozen Zuid-Limburg vanwege vrieskou

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2016 - 13:28

Vanwege de verwachte vrieskou kunnen daklozen in Zuid-Limburg voorlopig gratis terecht in de opvanglocaties van het Leger des Heils en MOVEOO.

De winterregeling gaat vrijdagavond in.

Gratis
Daklozen kunnen zonder te betalen terecht in de nachtopvanglocaties in Maastricht, Heerlen en Sittard. Iedereen wordt binnengelaten. In geval van nood worden extra opvangplaatsen geregeld.

Te gevaarlijk
De winterregeling gaat in, omdat het vanwege de kou te gevaarlijk is om buiten te slapen. Daklozen kunnen hierdoor ernstig onderkoeld raken of zelfs overlijden. Hulpverleners gaan daklozen ook opzoeken en aansporen om de nacht binnen door te brengen.

Zodra de temperatuur voldoende gestegen is, gaan de gebruikelijke regels voor de opvangvoorzieningen weer in. Dat betekent dat er dan weer betaald moet worden voor een overnachting.

Lees hier de uitgebreide weersvoorspelling voor Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gratis opvang daklozen Zuid-Limburg vanwege winterweer
Extra bedden voor daklozen in Heerlen
Winterregeling daklozen van kracht in Zuid-Limburg
Maastricht spreidt nachtopvang daklozen
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen