Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis opvang daklozen Zuid-Limburg vanwege winterweer

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 12:40

Daklozen in Zuid-Limburg kunnen vanwege de kou voorlopig gratis terecht in de opvangvoorzieningen in Maastricht, Heerlen en Sittard.

Dinsdagavond gaat de winterregeling in.

Gratis
Daklozen kunnen dan zonder te betalen terecht in de nachtopvang van het Leger des Heils in Maastricht en Heerlen en van MOVEOO in Sittard. Politie en medewerkers van de opvang zullen daklozen ook opzoeken en aansporen om de nacht binnen door te brengen.

Te gevaarlijk
De winterregeling gaat in omdat het vanwege de kou te gevaarlijk is om buiten te slapen. Mensen kunnen hierdoor ernstig onderkoeld raken of zelfs overlijden.

Als de temperatuur voldoende is gestegen, gaan de gebruikelijke regels voor de opvangvoorzieningen weer in. Dat betekent dat betaald moet worden voor een overnachting.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gratis opvang voor daklozen Zuid-Limburg vanwege vrieskou
Winterregeling daklozen van kracht in Zuid-Limburg
Extra bedden voor daklozen in Heerlen
Mogelijk spreiding daklozenopvang Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen