Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis opvang daklozen vanwege vorst

Geplaatst opdinsdag 16 februari 2016 - 6:40

De winterregeling in de daklozenopvang is sinds maandag van kracht in Zuid-Limburg.

Dat betekent dat de opvanglocaties langer openblijven en iedereen gratis binnen mag. Als dat nodig is, worden er extra opvangplaatsen geregeld. Dat meldt de GGD, die de opvang in de regio coördineert.

Vorst
De beslissing is genomen door samenwerkende overheden en welzijnsorganisaties in verband met de voorspelde vorst en de daaraan verbonden gezondheidsrisico’s voor daklozen.

Gratis
In Maastricht wordt de opvang door het Leger des Heils verzorgd. Myriam Leenders (Leger des Heils): "Iedereen kan komende nachten bij ons terecht. De verplichte bijdrage van 2,25 euro is opgeschort."

Alert
Volgens een beleidsmedewerkster van de GGD Zuid-Limburg zijn gemeentes, politie en het Leger des Heils extra alert op het tippen van daklozen. De winterregeling is tot nader orde van kracht. Tot en met de nacht van donderdag op vrijdag is vorst voorspeld.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Extra bedden voor daklozen in Heerlen
Vrieskou op komst: gratis opvang voor daklozen
Gratis opvang voor daklozen vanwege verwachte vrieskou
Voormalige gevangenis PI Overmaze in Limmel, Maastricht (03 apr 2020)
Oude gevangenis Maastricht dinsdagavond open voor daklozen
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen