Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis op te halen: deze voetballers zoeken nog een club

Geplaatst opzondag 2 juni 2019 - 18:57

Na alle play-offs en finales hebben de profvoetballers nu vakantie. En waar de één zonder zorgen op het strand kan liggen, breekt er voor andere spelers een onzekere periode aan. Zij hebben nog geen nieuwe club gevonden.

Alleen al bij VVV-Venlo (zes), Fortuna Sittard (acht), MVV (tien) en Roda JC (twaalf) zijn er tientallen spelers gratis op te pikken. Slechts vier van die spelers wisten al een nieuwe werkgever te scoren.

Lees ook: Voetballers buiten Limburg: wachten op échte doorbraak

Amper Limburgers
Opvallend genoeg vertrekken er amper spelers uit de eigen provincie. Fortunees Gavin Vlijter (22) groeide hier wel op, maar zag het levenslicht in Paramaribo. MVV heeft de opties in de contracten van Hawbir Moustafa (25) en Shermaine Martina (23) voor zover bekend nog niet gelicht, waardoor ook zij gratis kunnen vertrekken. Het duo groeide op in de provinciehoofdstad, maar kwam ter wereld in respectievelijk Suleymania (Irak) en Willemstad (Curaçao).

Veel jeugdspelers
MVV neemt (mogelijk) afscheid van de meeste Limburgse profs. De Maastrichtse jeugdproduchten Dimmy Kool, Nino Everaers, Lars Reck en Xavier Mbuyamba zijn nog niet vastgelegd. Daarnaast heeft linkspoot Joeri Schroijen (28) uit Weert een aflopende verbintenis. Met Evren Korkmaz (22) neemt VVV-Venlo afscheid van een echte Venlonaar en bij Roda JC vertrekt Mitchel Paulissen (26) uit Kerkrade. Hij heeft een contract getekend bij Cambuur Leeuwarden.

Helmondse enclave
Bij datzelfde Cambuur Leeuwarden loopt Gino van den Berg (21) nog rond, maar het is de vraag of de Venlonaar ook na de zomer in Friesland speelt. Hij heeft een amateurcontract en is gratis op te pikken. Datzelfde geldt voor Dion van Horne (20) uit Helden, die voor niets kan worden overgenomen van Helmond Sport. Die club lijkt ook afscheid te nemen van Ferry de Regt (30, Venlo) en Kjell Knops (31, Wijlre). Zij beschikken over een aflopend contract.

Ajax-keeper Issam el Maach.
Foto: Orange Pictures

Nog geen pensioen
Drie Limburgers zijn al geruime tijd transfervrij. Omran Haydary (21, Heerlen) heeft al sinds eind januari geen contract meer, sinds zijn vertrek bij Dordrecht. Ruud Boymans (29, Born) zit nóg langer zonder club. Hij speelde eind 2016 zijn laatste officiele wedstrijd. Deze zomer wordt cruciaal voor de spits; als hij geen club vindt, kan het zomaar het einde van zijn carrière betekenen. Verder is ook Paul Verhaegh (Kronenberg, 35) sinds eind april clubloos. De oud-international is nog niet van plan zijn voetbalschoenen op te bergen.

Hoogste niveau
Keeper Issam el Maach (19, Heerlen) weet nog niet of hij komend seizoen voor Ajax speelt. Zijn verbintenis loopt eind deze maand af, maar de Amsterdamse club heeft een optie om met één jaar te verlengen. Jaell Hattu (21, Venlo) weet wél al dat zijn avontuur in de Nederlandse top er voorlopig op zit. PSV verlengt zijn contract niet. Gigli Ndefe (25, Weert) kan de Eredivisie bijna proeven, maar promovendus RKC Waalwijk laat hem deze zomer gratis de deur uit wandelen.

Weinig speeltijd
Romero Regales (32, Sittard) is een van de weinige Limburgers met een aflopend contract die in het buitenland actief is. Het huwelijk met Lommel SK, actief op het tweede niveau België, lijkt deze zomer op de klippen te lopen. De spits kwam er sowieso zelden aan spelen toe. Datzelfde geldt voor keeper Joshua Smits (26, Middelaar), die afgelopen seizoen niet één keer onder de lat stond in een officiele wedstrijd. Zijn contract bij Almere City loopt af.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen