Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis leren en loopbaanadvies voor Limburgers

Geplaatst opmaandag 7 december 2020 - 21:43

Limburgers die het helemaal gehad hebben met hun huidige baan, werk zoeken of er gewoon iets bij willen leren, kunnen dat sinds kort gratis doen via de nieuwe website LimburgLeert.nl.

Ook kun je er een gratis loopbaanadvies krijgen. Het platform is sinds een kleine week online.

Flexibele arbeidsmarkt
Het is opgezet door Limburgse werkgevers, onderwijsinstellingen, vakbond en overheden. Op dit moment kan er al gekozen worden uit zo'n honderd gratis online trainingen, variërend van cursussen over leiderschap en digitale veiligheid tot stressmanagement en werkgeluk. Het is de bedoeling dat het aanbod de komende tijd nog verder wordt aangevuld door de scholen, op mbo- en hbo-niveau.

Niet álles gratis
Wie goed gebruik wil maken van de site, moet zich eerst aanmelden. Daarna zie je dat er niet alleen de gratis trainingen worden aangeboden, maar ook het scholingsaanbod van de meewerkende onderwijsinstellingen, dat niet gratis is.

Voor iedereen
"Deze coronatijd bewijst dat je wendbaar en weerbaar moet zijn. Met dit platform zorgen we ervoor dat scholingsaanbod voor iedereen in Limburg beschikbaar is", aldus gedeputeerde Joost van den Akker van Economie en Onderwijs. Het project is ingegeven door het idee van 'een leven lang leren'. Ofwel: "Onderwijs wordt steeds meer iets dat je tijdens je loopbaan volgt, en niet meer alleen tot het behalen van je eerste diploma", zoals bestuursvoorzitter Karel van Rosmalen van het VISTA-college het verwoordt.

Centrale plek
Een belangrijk doel van de website is ook dat er één centrale plek komt voor de arbeidsmarkt, zeggen voorzitters Martin de Beer en Marianne Smitsmans van respectievelijk de Arbeidsmarktregio’s Zuid- en Midden-Limburg. "Zo voorkomen we versnippering en vinden werkzoekenden, werknemers en werkgevers snel hun weg". Het project sluit aan bij de bestaande Leerwerkloketten en het Limburgse loopbaanplatform 'Leo Loopbaan'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen