Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis leren en loopbaanadvies voor Limburgers

Geplaatst opmaandag 7 december 2020 - 21:43

Limburgers die het helemaal gehad hebben met hun huidige baan, werk zoeken of er gewoon iets bij willen leren, kunnen dat sinds kort gratis doen via de nieuwe website LimburgLeert.nl.

Ook kun je er een gratis loopbaanadvies krijgen. Het platform is sinds een kleine week online.

Flexibele arbeidsmarkt
Het is opgezet door Limburgse werkgevers, onderwijsinstellingen, vakbond en overheden. Op dit moment kan er al gekozen worden uit zo'n honderd gratis online trainingen, variërend van cursussen over leiderschap en digitale veiligheid tot stressmanagement en werkgeluk. Het is de bedoeling dat het aanbod de komende tijd nog verder wordt aangevuld door de scholen, op mbo- en hbo-niveau.

Niet álles gratis
Wie goed gebruik wil maken van de site, moet zich eerst aanmelden. Daarna zie je dat er niet alleen de gratis trainingen worden aangeboden, maar ook het scholingsaanbod van de meewerkende onderwijsinstellingen, dat niet gratis is.

Voor iedereen
"Deze coronatijd bewijst dat je wendbaar en weerbaar moet zijn. Met dit platform zorgen we ervoor dat scholingsaanbod voor iedereen in Limburg beschikbaar is", aldus gedeputeerde Joost van den Akker van Economie en Onderwijs. Het project is ingegeven door het idee van 'een leven lang leren'. Ofwel: "Onderwijs wordt steeds meer iets dat je tijdens je loopbaan volgt, en niet meer alleen tot het behalen van je eerste diploma", zoals bestuursvoorzitter Karel van Rosmalen van het VISTA-college het verwoordt.

Centrale plek
Een belangrijk doel van de website is ook dat er één centrale plek komt voor de arbeidsmarkt, zeggen voorzitters Martin de Beer en Marianne Smitsmans van respectievelijk de Arbeidsmarktregio’s Zuid- en Midden-Limburg. "Zo voorkomen we versnippering en vinden werkzoekenden, werknemers en werkgevers snel hun weg". Het project sluit aan bij de bestaande Leerwerkloketten en het Limburgse loopbaanplatform 'Leo Loopbaan'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen