Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis bierglas dankzij 60 jaar oude spaarkaart

Geplaatst opwoensdag 18 oktober 2017 - 12:17

Elslonaar Dion Groenestijn vond op zolder een bijna 60 jaar oude spaarkaart van de inmiddels verdwenen Zuid-Hollandsche Bierbrouwerij (ZHB). Hij leverde de kaart in bij opvolger Oranjeboom en kreeg een sportieve reactie.

Een volle zegeltjeskaart gaf destijds recht op een origineel bierglas.

Verdwenen
ZHB bestaat echter al lang niet meer. In 1960 fuseerde het bedrijf met Oranjeboom en werd er onder andere Skol in de fabriek gebrouwen. In 1974 sloot de fabriek definitief. Ook de opvolger, de Verenigde Bierbrouwerijen Breda/Rotterdam NV, bestaat niet meer en ging eveneens op in het huidige Oranjeboom.

Op de bus
Groenestijn besloot de spaarkaart na de vondst op zijn zolder alsnog in te sturen naar Oranjeboom. "Het heeft even geduurd voordat we de kaart vol hadden, maar nu dit eindelijk gelukt is, zien we met smart uit naar dit mooie bierglas", schreef hij in de begeleidende brief.

Groenestijn besloot zijn brief aan de brouwerij met: "Uiteraard zijn wij reeds aangevangen met het nieuwe volsparen van een volgende spaarkaart, dus deze kunt u in de toekomst tegemoet zien..."

Gratis glas
Oranjeboom reageerde sportief op de brief van de Elsloonaar. "Zoals u al aangaf bestaan de ZHB-fabrieken niet meer. De spaaractie en de glazen van ZHB zijn door de jaren heen niet doorgegeven. Toch willen we u niet met lege handen laten staan. Bijgaand zenden we u een doosje Oranjeboom-bierglazen."

Groenestijn kan de reactie wel waarderen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen