Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis af te halen: 50 minibosjes

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 21:35

De gemeente Weert geeft 50 minibosjes weg.

Onder de naam 'Tuiny Forest' biedt de gemeente bosjes van 6 vierkante meter aan voor in de tuin.

Tiny Forest
Het project Tuiny Forest vloeit voort uit het Tiny Forest. Dat is een bos van 200 vierkante meter en daarvan gaan de gemeentes Weert, Roermond en Eijsden-Margraten er meerdere aanplanten. Dit zijn de enige drie gemeenten in Limburg die door het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) zijn geselecteerd om Tiny Forests te realiseren.

Lees ook
: Drie Limburgse gemeenten leggen Tiny Forests aan

Minibos
Een minibos bestaat uit 5 bomen, 6 struiken en 14 kruidenplantjes. De waarde van zo een Tuiny Forest is 170 euro.

Winst
Niet iedereen komt zonder meer in aanmerking voor een gratis bosje. De gemeente beoordeelt aanvragen vooral op locatie: waar valt bijvoorbeeld de meeste winst te behalen op basis van biodiversiteit of klimaatbestendigheid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen