Allergie, hooikoorts, niezen, verkouden

Graspollen in de lucht: tips tegen hooikoortsklachten

Door het koele en regenachtige weer de afgelopen tijd konden grassen flink groeien. Nu het droger is, kunnen mensen die gevoelig zijn voor pollen last krijgen van hooikoortsklachten.

WK 2022 Qatar
Geen Limburgs gras op WK: KNVB reageert niet

Voetbalbond KNVB reageert niet op het besluit van Hendriks Graszoden uit Heythuysen om zich terug te trekken van het WK Voetbal in Qatar.

anp
Veel steun voor Limburgs grasbedrijf na WK-weigering

Hendriks Graszoden in Heythuysen wordt bedolven met steunreacties na het besluit van het bedrijf om geen graszoden te leveren voor het WK in Qatar.

Voetbalstadion
Bedrijf schrikt van Qatar: geen Limburgs gras op WK

Het bedrijf Hendriks Graszoden uit Heythuysen breekt met een jarenlange traditie en levert geen graszoden voor het WK voetbal in Qatar in 2022. Eén van de redenen voor het besluit is de mensenrechtensituatie in het land.

Kunstgras maaien VVV-Venlo 13 mei 2020
VVV-Venlo maait kunstgras in De Koel

VVV-Venlo is woensdagochtend begonnen met het weghalen van het kunstgras in stadion De Koel.

wortels olifantengras Nederweert (7 mei 2020)
Olifantengras planten tegen onkruid

De gemeente Nederweert gaat versnipperd olifantengras gebruiken om onkruid tegen te houden.

Limburgs gras 37 procent minder groen door hitte en droogte

Het grasland in Limburg is door de droogte en hitte 37 procent minder groen geworden.

FC Utrecht verwelkomt gras uit Heythuysen

In het stadion van FC Utrecht ligt sinds deze week Limburgs gras van Hendriks Graszoden uit Heythuysen.

Fortuna wil weer groen speelveld

Fortuna Sittard gaat werk maken van het erbarmelijke speelveld.

Talud A74 wordt gerepareerd met groene smurrie

Het twee weken geleden weggespoelde talud van de A74 bij Tegelen wordt op dit moment besproeid met een vreemde groene smurrie.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane