Overslaan en naar de inhoud gaan

Grapperhaus: Venlonaar de brug tussen kabinet en kerk

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2020 - 6:32

"Ik dacht eerst dat het een grap was", zegt Arjan Langen. De Venlonaar kreeg totaal onverwacht minister Ferd Grapperhaus dinsdagochtend aan de telefoon. De baas van Justitie en Veiligheid zocht hulp.

"Ik dacht dat iemand me voor de gek probeerde te houden. Toen ik daadwerkelijk telefonisch met de minister had gesproken, wist ik dat het wel degelijk serieus was", laat Langen weten aan Omroep Venlo.

Microbioloog
In het telefoongesprek vroeg Grapperhaus de Venlonaar om hulp. De minister ziet in Langen, van huis uit microbioloog én diaken, een ideale bruggenbouwer. Iemand die tijdens de coronacrisis een verbinding kan maken tussen het kabinet en de katholieke kerk.

Bisschoppen
De vraag aan Langen is om het gesprek aan te gaan met de bisschoppen. Het moet leiden tot meer draagvlak onder katholieken voor de coronamaatregelen van het kabinet. En de dialoog moet ook helder krijgen wat nog mogelijk is in deze tijden vol beperkingen voor de kerkbezoekers. De keuze voor Langen ligt besloten in het feit dat in hem wetenschap en geloof in één persoon samenkomen.

Expertise
Langen vindt het een bijzondere opdracht en is vereerd met het verzoek van de minister 'Ik ben dankbaar dat ik dankzij mijn twee expertises dit kan doen. Veiligheid en gezondheid staan bij mij voorop, maar het is ook mooi dat we nu kunnen kijken op welke creatieve manier we de pastorale zorg ook kunnen waarborgen", zo vertelt hij aan Omroep Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen