Overslaan en naar de inhoud gaan

Grapperhaus: Venlonaar de brug tussen kabinet en kerk

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2020 - 6:32

"Ik dacht eerst dat het een grap was", zegt Arjan Langen. De Venlonaar kreeg totaal onverwacht minister Ferd Grapperhaus dinsdagochtend aan de telefoon. De baas van Justitie en Veiligheid zocht hulp.

"Ik dacht dat iemand me voor de gek probeerde te houden. Toen ik daadwerkelijk telefonisch met de minister had gesproken, wist ik dat het wel degelijk serieus was", laat Langen weten aan Omroep Venlo.

Microbioloog
In het telefoongesprek vroeg Grapperhaus de Venlonaar om hulp. De minister ziet in Langen, van huis uit microbioloog én diaken, een ideale bruggenbouwer. Iemand die tijdens de coronacrisis een verbinding kan maken tussen het kabinet en de katholieke kerk.

Bisschoppen
De vraag aan Langen is om het gesprek aan te gaan met de bisschoppen. Het moet leiden tot meer draagvlak onder katholieken voor de coronamaatregelen van het kabinet. En de dialoog moet ook helder krijgen wat nog mogelijk is in deze tijden vol beperkingen voor de kerkbezoekers. De keuze voor Langen ligt besloten in het feit dat in hem wetenschap en geloof in één persoon samenkomen.

Expertise
Langen vindt het een bijzondere opdracht en is vereerd met het verzoek van de minister 'Ik ben dankbaar dat ik dankzij mijn twee expertises dit kan doen. Veiligheid en gezondheid staan bij mij voorop, maar het is ook mooi dat we nu kunnen kijken op welke creatieve manier we de pastorale zorg ook kunnen waarborgen", zo vertelt hij aan Omroep Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen