Overslaan en naar de inhoud gaan

Grapperhaus: Venlonaar de brug tussen kabinet en kerk

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2020 - 6:32

"Ik dacht eerst dat het een grap was", zegt Arjan Langen. De Venlonaar kreeg totaal onverwacht minister Ferd Grapperhaus dinsdagochtend aan de telefoon. De baas van Justitie en Veiligheid zocht hulp.

"Ik dacht dat iemand me voor de gek probeerde te houden. Toen ik daadwerkelijk telefonisch met de minister had gesproken, wist ik dat het wel degelijk serieus was", laat Langen weten aan Omroep Venlo.

Microbioloog
In het telefoongesprek vroeg Grapperhaus de Venlonaar om hulp. De minister ziet in Langen, van huis uit microbioloog én diaken, een ideale bruggenbouwer. Iemand die tijdens de coronacrisis een verbinding kan maken tussen het kabinet en de katholieke kerk.

Bisschoppen
De vraag aan Langen is om het gesprek aan te gaan met de bisschoppen. Het moet leiden tot meer draagvlak onder katholieken voor de coronamaatregelen van het kabinet. En de dialoog moet ook helder krijgen wat nog mogelijk is in deze tijden vol beperkingen voor de kerkbezoekers. De keuze voor Langen ligt besloten in het feit dat in hem wetenschap en geloof in één persoon samenkomen.

Expertise
Langen vindt het een bijzondere opdracht en is vereerd met het verzoek van de minister 'Ik ben dankbaar dat ik dankzij mijn twee expertises dit kan doen. Veiligheid en gezondheid staan bij mij voorop, maar het is ook mooi dat we nu kunnen kijken op welke creatieve manier we de pastorale zorg ook kunnen waarborgen", zo vertelt hij aan Omroep Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen