Overslaan en naar de inhoud gaan

Grandslamwinnaar Sam Schröder in zonnetje gezet

Geplaatst opvrijdag 25 september 2020 - 15:54

Rolstoeltennisser Sam Schröder is door de gemeente Sittard-Geleen op zijn verjaardag in het zonnetje gezet voor het winnen van de US Open.

De uit Geleen afkomstige Schröder kreeg van burgemeester Hans Verheijen en sportwethouder Ton Raven een verjaardagstaart en een cheque.

Bijzonder
Sam Schröder is de tweede Nederlander die de US Open (enkelspel mannen) heeft gewonnen en de derde Nederlandse rolstoeltennisser die een Grand Slam wist te winnen. Robin Ammerlaan won in 2002 de US Open en Maikel Scheffers zetten in 2011 Roland Garros en in 2012 de Australian Open op zijn naam.

"Een bijzondere prestatie, die onze waardering verdient", zei Burgemeester Verheijen.

Roland Garros
Schröder maakt zich inmiddels op voor het volgende grandslamtoernooi: Roland Garros. Hij kreeg een wildcard om naar Parijs af te reizen. Het Franse grandslamtoernooi begint op 27 september. Schröder is een kanshebber voor de toernooizege.

Lees ook: Grandslamwinnaar Sam Schröder mag ook naar Roland Garros

Paralympics
Het is de bedoeling dat de Geleense rolstoeltennisser in 2021 deel gaat nemen aan de Paralympische Spelen in Tokio. De cheque die hij van de gemeente kreeg, is bedoeld voor 'the road to Tokyo'.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen