Overslaan en naar de inhoud gaan

Grandprix-baas Jan Lammers niet bang voor coronavirus

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2020 - 8:45

Angst is een slechte raadgever, vindt Jan Lammers. De sportief directeur van de Dutch Grand Prix is dus niet bang voor het coronavirus, ook al kan het besmettelijke virus de terugkeer van de Formule 1 op circuit Zandvoort dwarsbomen.

"Wij moeten dit aan het inzicht van het RIVM overlaten. Ik snap dat de wereldgezondheid boven een sportevenement gaat, maar het heeft geen enkele zin op zaken vooruit te lopen."

'Het is afwachten'
De organisatie van het evenement, die op 1, 2 en 3 mei in totaal 300.000 autosportfans verwacht om Max Verstappen en co in actie te zien, houdt de ontwikkelingen rond het virus wel nauwgezet in de gaten. "Het is afwachten. Ik begreep dat de autosalon in Genève is afgelast, maar dat is indoor en dat ligt wat gevoeliger. Zandvoort is een openluchtevenement en dan is er iets meer speling", weet Lammers.

Heel enthousiast
De geboren Zandvoorter, die zelf ook jaren in de Formule 1 reed, ziet de voorbereidingen op het 'ultimate racefestival' vrijwel vlekkeloos verlopen. Zo ook de inwijding van het speciaal voor de Formule 1-race vernieuwde circuit.

ANP-407747785
Grandprix-baas Jan Lammers opent het nieuwe circuit in Zandvoort.
Foto: ANP

"Ik heb woensdag na Max Verstappen ook mijn eerste rondjes mogen rijden op het circuit en ik ben laaiend enthousiast. De twee nieuwe kombochten voldoen absoluut aan de verwachtingen. De architect voorspelde dat in de kom van de Hugenholtzbocht auto's naast elkaar op dezelfde snelheid kunnen rijden en tot mijn verrassing is dat zo. Er zijn meer lijnen die je kunt volgen en die zijn even snel. Dat is precies wat we beoogden, want dan kun je dus inhalen."

Bijzonder circuit
De schuine helling die in de laatste bocht (Arie Luyendijkbocht) voor het rechte stuk langs de hoofdtribune is aangelegd, is volgens Lammers ook een aanwinst. "Daar zie ik ze ook zij aan zij doorheen gaan op volle snelheid. Het geeft de coureurs de kans om vlak voor de Tarzanbocht een inhaalactie te maken. Het circuit kenmerkte zich door de duinen al door natuurlijke hoogteverschillen en dat is nu extra geaccentueerd. We hebben hier een bijzonder circuit liggen."

Max Verstappen
Een circuit waar zeer waarschijnlijk op 3 mei een bijzondere coureur alle aandacht op zich weet gevestigd. "Max Verstappen is de Messi van de autosport, dat is gewoon zo. Het publiek heeft hoge verwachtingen, maar die staan in de schaduw van de verwachtingen die Max van zichzelf heeft. Hij wil hier absoluut winnen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen