Overslaan en naar de inhoud gaan

Grandprix-baas Jan Lammers niet bang voor coronavirus

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2020 - 8:45

Angst is een slechte raadgever, vindt Jan Lammers. De sportief directeur van de Dutch Grand Prix is dus niet bang voor het coronavirus, ook al kan het besmettelijke virus de terugkeer van de Formule 1 op circuit Zandvoort dwarsbomen.

"Wij moeten dit aan het inzicht van het RIVM overlaten. Ik snap dat de wereldgezondheid boven een sportevenement gaat, maar het heeft geen enkele zin op zaken vooruit te lopen."

'Het is afwachten'
De organisatie van het evenement, die op 1, 2 en 3 mei in totaal 300.000 autosportfans verwacht om Max Verstappen en co in actie te zien, houdt de ontwikkelingen rond het virus wel nauwgezet in de gaten. "Het is afwachten. Ik begreep dat de autosalon in Genève is afgelast, maar dat is indoor en dat ligt wat gevoeliger. Zandvoort is een openluchtevenement en dan is er iets meer speling", weet Lammers.

Heel enthousiast
De geboren Zandvoorter, die zelf ook jaren in de Formule 1 reed, ziet de voorbereidingen op het 'ultimate racefestival' vrijwel vlekkeloos verlopen. Zo ook de inwijding van het speciaal voor de Formule 1-race vernieuwde circuit.

ANP-407747785
Grandprix-baas Jan Lammers opent het nieuwe circuit in Zandvoort.
Foto: ANP

"Ik heb woensdag na Max Verstappen ook mijn eerste rondjes mogen rijden op het circuit en ik ben laaiend enthousiast. De twee nieuwe kombochten voldoen absoluut aan de verwachtingen. De architect voorspelde dat in de kom van de Hugenholtzbocht auto's naast elkaar op dezelfde snelheid kunnen rijden en tot mijn verrassing is dat zo. Er zijn meer lijnen die je kunt volgen en die zijn even snel. Dat is precies wat we beoogden, want dan kun je dus inhalen."

Bijzonder circuit
De schuine helling die in de laatste bocht (Arie Luyendijkbocht) voor het rechte stuk langs de hoofdtribune is aangelegd, is volgens Lammers ook een aanwinst. "Daar zie ik ze ook zij aan zij doorheen gaan op volle snelheid. Het geeft de coureurs de kans om vlak voor de Tarzanbocht een inhaalactie te maken. Het circuit kenmerkte zich door de duinen al door natuurlijke hoogteverschillen en dat is nu extra geaccentueerd. We hebben hier een bijzonder circuit liggen."

Max Verstappen
Een circuit waar zeer waarschijnlijk op 3 mei een bijzondere coureur alle aandacht op zich weet gevestigd. "Max Verstappen is de Messi van de autosport, dat is gewoon zo. Het publiek heeft hoge verwachtingen, maar die staan in de schaduw van de verwachtingen die Max van zichzelf heeft. Hij wil hier absoluut winnen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen