Overslaan en naar de inhoud gaan

Granaat uit Tweede Wereldoorlog gevonden op kerkhof

Geplaatst opdonderdag 22 april 2021 - 18:40

Op een begraafplaats in Sint Joost is donderdag een granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

De politie en Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werden opgeroepen om onderzoek te doen op het kerkhof aan de Schrevenhofsweg.

Rookpot
Uit het onderzoek van de EOD bleek dat het ging om een rookpot van een 25-ponder uit de Tweede Wereldoorlog. In zo'n granaat zitten drie rookpotten die in de lucht uitgestoten worden. Als ze op de grond vallen, komt er rook uit de cilindervormige rookpotten zodat militairen, in dit geval de geallieerden, zich onopgemerkt konden verplaatsen.

Video: Track '88

Voorzichtig
De gevonden rookpot was leeg. Volgens de medewerker wordt dit soort materialen vaker in de omgeving gevonden. "Het is altijd raadzaam om dan de politie in te schakelen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen