Overslaan en naar de inhoud gaan

Granaat ontdekt bij werkzaamheden in Sint Joost

Geplaatst opvrijdag 17 maart 2017 - 9:03

Bij werkzaamheden in Sint Joost is vrijdagochtend een granaat gevonden.

Het gaat om een fosforhandgranaat, een projectiel met de gevaarlijke stof fosfor. De granaat - waar wat rook vanaf komt - werd gevonden bij de Hingenderstraat.

Rook
De granaat was in het verleden al eens ontploft, maar er was wel nog fosfor achtergebleven. Nadat de stof in aanraking kwam met zuurstof, begon het te dampen.

EOD
De hulpdiensten kwamen snel met meerdere voertuigen ter plaatse. De politie zette de omgeving af en waarschuwde omstanders om afstand te houden. Mensen die in de buurt wonen, werd vriendelijk verzocht hun woning te verlaten.

Een speciaal team van de politie en een team van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben de granaat onschadelijk gemaakt. Het gevaar voor de omgeving is geweken.

Granaat Sint-Joost (17 maart 2017)
Foto: Niek van Herten

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

stock wegwerkzaamheden donker werkzaamheden A2 A76 A79 A73 A67
Wegwerkzaamheden: A2 twee weekenden dicht
Rijstroken dicht door ongeluk op A2 bij Echt
Gewelddadige woningoverval in Sint Joost
Fietsster ernstig gewond bij aanrijding in Sint Joost
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen