Overslaan en naar de inhoud gaan

Grameer luidt bij afscheid Philip Houben

Geplaatst opzaterdag 29 april 2017 - 11:49

Maastricht neemt zaterdag afscheid van oud-burgemeester Philip Houben.

De uitvaart in de Onze Lieve Vrouwebasiliek werd ingeluid door de Grameer, de grote klok in de Sint Servaas. Deze klok wordt slechts bij hoge uitzondering geluid.

De begrafenis zelf werd bijgewoond door tout Maastricht. Onder de aanwezigen onder meer gouverneur Theo Bovens en Houbens opvolgers in Maastricht, Gerd Leers, Onno Hoes en Annemarie Penn. Van buiten de provinciehoofdstad kwamen onder meer prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven en oud-minister Onno Ruding. Verder waren onder andere ook de oud-gouverneurs Léon Frissen, Sjeng Kremers en baron Berend-Jan van Voorst tot Voorst aanwezig.

Philip Houben was burgemeester van 1985 tot 2002. Hij overleed vorig weekend na een kort ziekbed. Philip Houben werd 76 jaar.

Lees ook: Oud-burgeeester Houben van Maastricht overleden

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Houben een van de beste burgemeesters van Maastricht'
Oud-burgemeester Houben van Maastricht overleden
Muzikaal eerbetoon aan overleden oud-burgemeester
Documentaire van Philip Houben postuum in première
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen