Overslaan en naar de inhoud gaan

Graffiti-oorlog tussen Fortuna- en Roda-aanhangers ontketend

Geplaatst opwoensdag 15 augustus 2018 - 19:54

In het Heuvelland zijn in de afgelopen dagen op meerdere plaatsen borden en bouwwerken beklad door voetbalsupporters.

Aanhangers van Fortuna Sittard en Roda JC hebben op verschillende plaatsen met name de graffitibus in de hand genomen.

Valkenburg en Wittem
De supportersgroepen maken er een sport van om elkaar de loef af te steken, wat ten koste gaat van de openbare ruimte. Onder meer in Valkenburg en Wittem zijn teksten en afkortingen op verkeersborden, wegbewijzering, tunnels en bruggen gespoten.

Foto's
Omwonenden stellen dat de groeperingen over elkaars teksten heen spuiten. Dat is ook te zien op foto's van 1Limburg en Omroep Krijtland.

Afkortingen
Bij de graffiti-oorlog gebruikt de Fortuna-aanhang veelal de letters 'FSC', wat staat voor Fortuna Supporters Collectief of Fortuna Sittardia Combinatie, zoals de historische clubnaam luidt. Roda-aanhangers profileren zich vooral met de clubafkorting 'RJC', het netnummer '045' of de initialen 'UK '09', hetgeen staat voor Ultras Kerkrade '09, een supportersvereniging van de club.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen