Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Graffiti-oorlog tussen Fortuna- en Roda-aanhangers ontketend

Geplaatst opwoensdag 15 augustus 2018 - 19:54

In het Heuvelland zijn in de afgelopen dagen op meerdere plaatsen borden en bouwwerken beklad door voetbalsupporters.

Aanhangers van Fortuna Sittard en Roda JC hebben op verschillende plaatsen met name de graffitibus in de hand genomen.

Valkenburg en Wittem
De supportersgroepen maken er een sport van om elkaar de loef af te steken, wat ten koste gaat van de openbare ruimte. Onder meer in Valkenburg en Wittem zijn teksten en afkortingen op verkeersborden, wegbewijzering, tunnels en bruggen gespoten.

Foto's
Omwonenden stellen dat de groeperingen over elkaars teksten heen spuiten. Dat is ook te zien op foto's van 1Limburg en Omroep Krijtland.

Afkortingen
Bij de graffiti-oorlog gebruikt de Fortuna-aanhang veelal de letters 'FSC', wat staat voor Fortuna Supporters Collectief of Fortuna Sittardia Combinatie, zoals de historische clubnaam luidt. Roda-aanhangers profileren zich vooral met de clubafkorting 'RJC', het netnummer '045' of de initialen 'UK '09', hetgeen staat voor Ultras Kerkrade '09, een supportersvereniging van de club.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen