Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Graffiti-oorlog tussen Fortuna- en Roda-aanhangers ontketend

Geplaatst opwoensdag 15 augustus 2018 - 19:54

In het Heuvelland zijn in de afgelopen dagen op meerdere plaatsen borden en bouwwerken beklad door voetbalsupporters.

Aanhangers van Fortuna Sittard en Roda JC hebben op verschillende plaatsen met name de graffitibus in de hand genomen.

Valkenburg en Wittem
De supportersgroepen maken er een sport van om elkaar de loef af te steken, wat ten koste gaat van de openbare ruimte. Onder meer in Valkenburg en Wittem zijn teksten en afkortingen op verkeersborden, wegbewijzering, tunnels en bruggen gespoten.

Foto's
Omwonenden stellen dat de groeperingen over elkaars teksten heen spuiten. Dat is ook te zien op foto's van 1Limburg en Omroep Krijtland.

Afkortingen
Bij de graffiti-oorlog gebruikt de Fortuna-aanhang veelal de letters 'FSC', wat staat voor Fortuna Supporters Collectief of Fortuna Sittardia Combinatie, zoals de historische clubnaam luidt. Roda-aanhangers profileren zich vooral met de clubafkorting 'RJC', het netnummer '045' of de initialen 'UK '09', hetgeen staat voor Ultras Kerkrade '09, een supportersvereniging van de club.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen