Overslaan en naar de inhoud gaan

Graf vermoord gezin Kerkrade tot twee maal toe vernield

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 20:32

Onbekenden hebben tot twee keer toe het graf van de familie Vromen in Kerkrade beschadigd.

De familie - bestaande uit vader Leo Vromen, zijn vrouw José en hun volwassen kinderen Patrick en Daniëla - werden op 24 oktober 2003 doodgeschoten door oud-militair Paul S., nadat Daniëla hun relatie had beëindigd.

Brandstichting
Het familiegraf waarin ze begraven zijn, wordt verzorgd door de zus van José, de inmiddels 74-jarige Marlies Heuts. Zij ontdekte voor het eerst op 23 september dat geprobeerd was de boomschors op het graf in brand te steken. Daarvan heeft ze toen aangifte gedaan. Afgelopen vrijdag ontdekte ze dat er een tweede poging was gedaan de droge schors in brand te steken, nu aan de andere kant van het graf.

Boos
De eerste keer dacht ze aan vandalisme door baldadige jeugd. Nu het voor de tweede keer is gebeurd, vraagt ze zich af of er geen sprake is van opzet. Temeer omdat het deze maand precies 16 jaar geleden is dat het gezin Vromen werd vermoord. "Het idee dat zoiets gebeurt met dát graf, dat maakt me toch wel heel erg boos. En dat het nu in deze maand gebeurt, brengt nog extra emoties met zich mee."

Bezorgd
Ze is ook bezorgd: "Want stel je voor dat het uit de hand loopt, wie gaat dat dan betalen?" Marlies kan zich niet voorstellen wie het gezinsgraf bewust zou willen vernielen. "Er zitten wel eens mensen met bierblikjes of - flesjes op een bankje, maar ja." Het kerkhof is weliswaar afgesloten, maar niet hermetisch. "Ik heb totaal geen idee wie tot zoiets in staat is." Ze hoopt dat mensen die iets gehoord of gezien hebben, dat melden.

TBS
Paul S. werd veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs voor de viervoudige moord. De kans bestaat dat hij binnen afzienbare tijd vrijkomt. In december moet hij weer voor de rechter verschijnen om te zien of zijn tbs opnieuw wordt verlengd. Marlies zal daar bij zijn. "Hij zal weten dat ik blijf vechten voor gerechtigheid voor mijn familie."

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen