Overslaan en naar de inhoud gaan

Graf vermoord gezin Kerkrade tot twee maal toe vernield

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 20:32

Onbekenden hebben tot twee keer toe het graf van de familie Vromen in Kerkrade beschadigd.

De familie - bestaande uit vader Leo Vromen, zijn vrouw José en hun volwassen kinderen Patrick en Daniëla - werden op 24 oktober 2003 doodgeschoten door oud-militair Paul S., nadat Daniëla hun relatie had beëindigd.

Brandstichting
Het familiegraf waarin ze begraven zijn, wordt verzorgd door de zus van José, de inmiddels 74-jarige Marlies Heuts. Zij ontdekte voor het eerst op 23 september dat geprobeerd was de boomschors op het graf in brand te steken. Daarvan heeft ze toen aangifte gedaan. Afgelopen vrijdag ontdekte ze dat er een tweede poging was gedaan de droge schors in brand te steken, nu aan de andere kant van het graf.

Boos
De eerste keer dacht ze aan vandalisme door baldadige jeugd. Nu het voor de tweede keer is gebeurd, vraagt ze zich af of er geen sprake is van opzet. Temeer omdat het deze maand precies 16 jaar geleden is dat het gezin Vromen werd vermoord. "Het idee dat zoiets gebeurt met dát graf, dat maakt me toch wel heel erg boos. En dat het nu in deze maand gebeurt, brengt nog extra emoties met zich mee."

Bezorgd
Ze is ook bezorgd: "Want stel je voor dat het uit de hand loopt, wie gaat dat dan betalen?" Marlies kan zich niet voorstellen wie het gezinsgraf bewust zou willen vernielen. "Er zitten wel eens mensen met bierblikjes of - flesjes op een bankje, maar ja." Het kerkhof is weliswaar afgesloten, maar niet hermetisch. "Ik heb totaal geen idee wie tot zoiets in staat is." Ze hoopt dat mensen die iets gehoord of gezien hebben, dat melden.

TBS
Paul S. werd veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs voor de viervoudige moord. De kans bestaat dat hij binnen afzienbare tijd vrijkomt. In december moet hij weer voor de rechter verschijnen om te zien of zijn tbs opnieuw wordt verlengd. Marlies zal daar bij zijn. "Hij zal weten dat ik blijf vechten voor gerechtigheid voor mijn familie."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen