Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Graef over commissie: hebben er blinden rondgelopen?

Geplaatst opdonderdag 10 december 2015 - 20:06

Maurice Graef heeft felle kritiek geuit op de 'commissie van wijze mannen' die de gemeente Venlo aanraadde om geen geld te geven aan het noodlijdende VVV.

Dat advies nam de gemeente Venlo woensdag over, tot grote onvrede van Graef blijkt uit een interview met VI.

Venlo
Graef vindt dat de gemeente de club in de steek laat. "En dat terwijl de club nog niet eens zo heel lang geleden van diezelfde gemeente nog het woordje 'Venlo' achter de clubnaam moest zetten", herinnert Graef zich. Waarom is de oud-spits een raadsel, want volgens Graef heeft de gemeente nog nooit iets voor de club gedaan. "Er komt wel een nieuw theater, maar omdat een investering in een voetbalclub wat gevoeliger ligt, komt die er niet."

Water en vuur
Ook heeft het VVV-coryfee geen goed woord over vooor de 'commissie van wijze mannen'. Daarin zouden volgens Graef mensen zitten die in het verleden bepaald niet 'VVV-minded' waren. "John van Graafeiland, de voorzitter van de commissie en voormalig burgemeester van Venlo, en de club, dat was altijd water en vuur."

Stelletje blinden
De topscorer aller tijden van VVV meent ook dat de conclusies in het rapport niet kloppen. "Stadion De Koel is een heel leuk stadion, als je kijkt naar de historie. Maar als ik dan lees dat er wordt gezegd dat het stadion multifunctioneel moet worden, heb ik het idee dat er een stelletje blinden hebben rondgelopen. Als je normaal rijdt op het parkeerterrein, rijd je overal deuken in. Je moet stapvoets rijden als je je auto niet kapot wil maken, dus hoe kun je dit dan zeggen?", vraagt Graef zich af.

Middelpunt stad
Echt zorgen maken over de toekomst doet Graef zich echter niet. "Maar we moeten niet blijven wachten op de gemeente of de overheid, laat de bevolking zich maar uitspreken". Graef meent namelijk dat de binding met het volk van levensbelang is. "Dat geldt voor een dorpsclub, maar helemaal voor een bvo. Zo'n club moet het middelpunt van de stad zijn."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maurice Graef: 'Ik ben er zeker van dat VVV niet degradeert'
Zaza of Pellè? Maurice Graef legt uit hoe het wel moet
Gambiaans voetbalteam in geel-zwart van VVV-Venlo
‘Bestaansrecht VVV-Venlo op de tocht’
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen