Overslaan en naar de inhoud gaan

Graef over commissie: hebben er blinden rondgelopen?

Geplaatst opdonderdag 10 december 2015 - 20:06

Maurice Graef heeft felle kritiek geuit op de 'commissie van wijze mannen' die de gemeente Venlo aanraadde om geen geld te geven aan het noodlijdende VVV.

Dat advies nam de gemeente Venlo woensdag over, tot grote onvrede van Graef blijkt uit een interview met VI.

Venlo
Graef vindt dat de gemeente de club in de steek laat. "En dat terwijl de club nog niet eens zo heel lang geleden van diezelfde gemeente nog het woordje 'Venlo' achter de clubnaam moest zetten", herinnert Graef zich. Waarom is de oud-spits een raadsel, want volgens Graef heeft de gemeente nog nooit iets voor de club gedaan. "Er komt wel een nieuw theater, maar omdat een investering in een voetbalclub wat gevoeliger ligt, komt die er niet."

Water en vuur
Ook heeft het VVV-coryfee geen goed woord over vooor de 'commissie van wijze mannen'. Daarin zouden volgens Graef mensen zitten die in het verleden bepaald niet 'VVV-minded' waren. "John van Graafeiland, de voorzitter van de commissie en voormalig burgemeester van Venlo, en de club, dat was altijd water en vuur."

Stelletje blinden
De topscorer aller tijden van VVV meent ook dat de conclusies in het rapport niet kloppen. "Stadion De Koel is een heel leuk stadion, als je kijkt naar de historie. Maar als ik dan lees dat er wordt gezegd dat het stadion multifunctioneel moet worden, heb ik het idee dat er een stelletje blinden hebben rondgelopen. Als je normaal rijdt op het parkeerterrein, rijd je overal deuken in. Je moet stapvoets rijden als je je auto niet kapot wil maken, dus hoe kun je dit dan zeggen?", vraagt Graef zich af.

Middelpunt stad
Echt zorgen maken over de toekomst doet Graef zich echter niet. "Maar we moeten niet blijven wachten op de gemeente of de overheid, laat de bevolking zich maar uitspreken". Graef meent namelijk dat de binding met het volk van levensbelang is. "Dat geldt voor een dorpsclub, maar helemaal voor een bvo. Zo'n club moet het middelpunt van de stad zijn."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maurice Graef: 'Ik ben er zeker van dat VVV niet degradeert'
Zaza of Pellè? Maurice Graef legt uit hoe het wel moet
Gambiaans voetbalteam in geel-zwart van VVV-Venlo
‘Bestaansrecht VVV-Venlo op de tocht’
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen