Overslaan en naar de inhoud gaan

Graef over commissie: hebben er blinden rondgelopen?

Geplaatst opdonderdag 10 december 2015 - 20:06

Maurice Graef heeft felle kritiek geuit op de 'commissie van wijze mannen' die de gemeente Venlo aanraadde om geen geld te geven aan het noodlijdende VVV.

Dat advies nam de gemeente Venlo woensdag over, tot grote onvrede van Graef blijkt uit een interview met VI.

Venlo
Graef vindt dat de gemeente de club in de steek laat. "En dat terwijl de club nog niet eens zo heel lang geleden van diezelfde gemeente nog het woordje 'Venlo' achter de clubnaam moest zetten", herinnert Graef zich. Waarom is de oud-spits een raadsel, want volgens Graef heeft de gemeente nog nooit iets voor de club gedaan. "Er komt wel een nieuw theater, maar omdat een investering in een voetbalclub wat gevoeliger ligt, komt die er niet."

Water en vuur
Ook heeft het VVV-coryfee geen goed woord over vooor de 'commissie van wijze mannen'. Daarin zouden volgens Graef mensen zitten die in het verleden bepaald niet 'VVV-minded' waren. "John van Graafeiland, de voorzitter van de commissie en voormalig burgemeester van Venlo, en de club, dat was altijd water en vuur."

Stelletje blinden
De topscorer aller tijden van VVV meent ook dat de conclusies in het rapport niet kloppen. "Stadion De Koel is een heel leuk stadion, als je kijkt naar de historie. Maar als ik dan lees dat er wordt gezegd dat het stadion multifunctioneel moet worden, heb ik het idee dat er een stelletje blinden hebben rondgelopen. Als je normaal rijdt op het parkeerterrein, rijd je overal deuken in. Je moet stapvoets rijden als je je auto niet kapot wil maken, dus hoe kun je dit dan zeggen?", vraagt Graef zich af.

Middelpunt stad
Echt zorgen maken over de toekomst doet Graef zich echter niet. "Maar we moeten niet blijven wachten op de gemeente of de overheid, laat de bevolking zich maar uitspreken". Graef meent namelijk dat de binding met het volk van levensbelang is. "Dat geldt voor een dorpsclub, maar helemaal voor een bvo. Zo'n club moet het middelpunt van de stad zijn."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maurice Graef: 'Ik ben er zeker van dat VVV niet degradeert'
Zaza of Pellè? Maurice Graef legt uit hoe het wel moet
Gambiaans voetbalteam in geel-zwart van VVV-Venlo
‘Bestaansrecht VVV-Venlo op de tocht’
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen